onsdag 25. mai 2011

Utfordringen

Her er en av mine utfordringer denne sommeren:


Jeg skal prøve å få plantet noe i denne skråningen og i et lite område foran på den ene siden av skåningen.
Det er ikke lett for andre å oppfatte hvordan terrenget er - her er det fjell hist og her. Jeg har grafset rundt fjellet for å avgrense det og prøvd å måle hvor mye jord det er. Det er et rikt utvalg av ugress i denne skråningen, så jeg har sprøytet to ganger (etter at bildene ble tatt). I seg selv en bragd med denne vinden! 
Nå må planter snart kjøpes inn. På Sørlandet er utvalget av planter veldig dårlig etter sankthans og det er greit å få plantet før eventuell varme og vanningsrestriksjoner settes inn.


På lista mi over planter står blant annet laurbærhegg og hvit potentilla. Men tar gjerne i mot tips. Hvilke er dine yndlingsplanter?

7 kommentarer:

 1. Nå er det andre gang jeg prøver å kommentere og kommentaren bare forsvinner. Det er trøbbel med å kommentere hos deg. Du finner link hos meg til hvordan du kan løse det. Nå må jeg velge anonym for å få til å kommenetere.
  Ellen :)

  SvarSlett
 2. Så spennende terreng du skal plante i. Jeg elsker Hosta - i alle varianter. Så kommer stormarikåpe, nellikker, og mange fler:)) Glemte jeg Lammeøre, peoner, lavendel:)) Det eneste som ikke får vokse hos oss er planter som stikker!

  SvarSlett
 3. Her blir det flott! Hvit potentilla liker jeg selv, den blomstrer hele sesongen.
  Kan anbefale en rose, Leonardo da Vinci, den har overlevd vinteren og er aldeles nydelig! Hardfør klaserose/buskrose.
  Klemmings;)

  SvarSlett
 4. Å så spennende! Beste jeg vet er litt fjell her og der, det er med på å gjøre hagen spennende. Jeg har mange favoritter! De UllaBella nevnte, og så er jeg en stor fan av Clematis. Clematis trenger ikke en vegg. Den kan du la krype på bakken som bunndekke eller kjør ned en stang i bakken den kan klatre på. Mye mye spennende planter å velde i! Når det gjelder skråningen din så er mitt råd til deg, for å gjøre dette grundig, er å spa bort alle gresstorvene. På med ny jord, slik at alt er nytt. Lykke til med spennende prosjekt :)

  SvarSlett
 5. Det første som slo meg at dette er en fin liten skråning å lage steinbed av. Jeg har både stauder og noen få busker sammmen - sommergyvel og hagegortensia sammen med mange forskjellige stauder; høye, lave, forskjellige farger og ulik blomstringstid. Det betyr blomstring hele sommeren igjennom.

  I en annen skråning har jeg mest vintergrønne, med litt fargerinnslag av bunndekkende roser (Basino) og klematis som slynger seg fin rett oppå støttemuren. Jeg tror du bare må finne ut om hva du liker og sette det sammen. Blir du ikke fornøyd, går det jo an å flytte litt på plantene. Og for all del, bli kvitt gresset og behandle med ugressdreper igjen. Kukompost fresker opp gammel jord så de nye plantene får en god start. Men vær oppmerksom på at noen planter trives i annen type jordsmonn, som for eksempel Rhododenron og Azalia. Dette ble visst litt mye, men jeg ble bare så ivrig, hehe .... blir artig å se resultatet!

  God søndag ... hilsen Irene

  PS Har noen bilder på hagebloggen min (Jutulheimen) som kanskje kan gi deg noen ideer.

  SvarSlett
 6. Jeg foreslår at du starter veldig pent og ikke tar alt iår.Ta litt og litt av gangen. Og som Irene sier - del litt i forhold til jord. Surjordsplanter og de andre. Og i min verden er gjødsel og jord det viktigste for resultatet.Det er ikke få sekker jord jeg veltet i min skråning... Men hvis jeg skal forslå noe - glem ikke lavendel! Lykke til!

  SvarSlett
 7. Er helt nybegynner når det gjelder hage og sitter nedtynget i hagebøker om dagen. Noe av det vi har fått tips om er at vi må tilpasse planten etter jordsmonn, surt eller ikke surt, leier, sand etc. Noe annet vi har fått litt tips om er at det kan være greit å tenke på at det også skal lukte godt i hagen. Forslaget om lavendel i innlegget over hørtes ut som noe som lukter godt.

  Vi kommer også til å satse på Sitrontimian en del steder i hagen. Den er lavtvoksende, relativt enkel å få til, samtidig så gir den en god aroma i hagen.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...