onsdag 18. mai 2011

Heklezombie

Hjelp! Har jeg blitt en heklezombie?


I går måtte vi jo til byen for å se på barnetoget og rope så høyt hurra vi kunne til ungene våre slik at vi var sikre på at de ikke kunne overse oss. Selv om de er hos pappa'n denne uka, må vi jo ned å se på når de går i 17-mai tog.

Etter å ha klatret hjem til fjellet vårt igjen, var det tid for kaffe og kaffekos i sofa-kroken (selvfølgelig..).
Jeg begynte å hekle på et sjal der jeg satt i sofaen og dermed var det gjort.. Jeg satt klistra i sofaen resten av dagen. Det var som om noen hadde festet en magnet til heklekroken og den andre motpolen var festet under sofaen. Jeg heklet og heklet.. Jeg hadde lyst på mer kaffe, men klarte ikke å reise meg. Kjæresten måtte diske opp med både lunsj og middag og det var bare så vidt jeg klarte å legge fra meg heklingen mens jeg spiste. Det var en rar følelse. Jeg er til vanlig ingen sofagris, snarere tvert om. Hater når andre okkuperer sofaen hele dagen og er tv-slaver. Men i går var det min tur. 

Halvferdig skjerf i solgul chenille.
Da jeg var ferdig med det første sjalet (vel: bortsett fra kanten rundt, den mangler jeg garn til..), klarte jeg ikke å la være å begynne på ett nytt. Måtte jo bare se hvordan det ble med dette garnet.. Og dermed satt jeg klistra igjen. 

Halvferdig skjerf i Regia ull
Jeg ble nesten ferdig med det i går kveld, mangler bare en liten kant øverst og frynser. Heldigvis klarte jeg tilslutt å løsrive meg slik at vi fikk lagt oss til nogenlunde ok tid.

Men nå er jeg skikkelig redd for å gå i sammme fella igjen i kveld – er faktisk redd for å sette meg i sofaen for jeg føler virkelig en sterk trang til å hekle og hekle og hekle. Det er så deilig når du kjenner tråden gli gjennom fingrene og følelsen av et lett og luftig resultat. Og jeg kunne følge med på hjernedøde men allikevel fengslene programmer på tv mens jeg heklet i vei.

Kjæresten min har en teori om at det er et stoff i garnet som frigjøres når du bruker det. Det får deg til å slappe av, føle velvære, glede og mestring. Dette gjør deg alvorlig avhenging og det kan gå ut over andre oppgaver du har.
Du er hermed advart!!!

Har du lyst på et sjal eller skjerf kan det være tryggere å kjøpe det.
Slik jeg gjorde i forrige uke da jeg kjøpte dette nydelige skjerfet av Ellen Sand.

Bilde lånt fra bloggen til Ellen Sand.
I tillegg til å ha fått meg et nydelig skjerf, har jeg også støttet en god sak. Ellen er ikke bare kreativ og flink, hun har bein i nesa og er samfunnsbevist. Hun har nemlig startet sin egen innsamlingsaksjon for å støtte Leger uten grenserDette er en organisasjon som gjør en utrolig innsats verden over. Selv støtter jeg de fast hver måned og får jevnlige nyhetsbrev fra deres hjelpearbeidere som er utplassert i ulike land. De har uten tvil en tøff jobb!


Hvis du klikker her kommer du til innsamlingsaksjonen til Ellen Sand.


PS! Mønsteret jeg har brukt som utgangspunkt: Heklet DROPS sjal i ”Silke-Alpaca”. Link til mønsteret fant jeg hos Trude's hobbitter.
Se forresten skjerfene og sjalene som jeg har festet til min oppslagstave i Pinterest. Jeg har lyst til å prøve flere av oppskriftene. :-)

4 kommentarer:

 1. Farlig når garnet fanger:O)..men det ble jo så flott!
  Jeg har fått et nydelig armbånd i posten idag, kjempefornøyd!!
  Ha en fin heklekveld, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Oi, nå ble jeg litt rørt her jeg sitter. Tusen, tusen takk for de fine orda om innsamlingsaksjonen min. :D
  Det var jo sjalet jeg gikk inn for å se. Herlig gult sjal. Og så enda et i nydelige fargetoner. Har du laget mønsteret selv? Sitter her og prøver å tyde bildene;)
  Selv holder jeg på å hekle en skikkelig fargesterk pute. Blir litt fanget, ja...
  Klem Ellen :)

  SvarSlett
 3. Ellen: Jeg har oppdatert innlegget med mønsteret.
  "Mønsteret jeg har brukt som utgangspunkt: Heklet DROPS sjal i ”Silke-Alpaca”. Link til mønsteret fant jeg hos Trude's hobbitter.
  Se forresten skjerfene og sjalene som jeg har festet til min oppslagstave i Pinterest."

  SvarSlett
 4. Nydelige sjal du har heklet! Jeg kjenner godt til når heklingen tar overhånd. Jeg har sittet noen kvelder limt fast til sofaen og, i motsetning til deg, ikke klart å komme meg i seng til fornuftig tid! Hekling er gøy. Tror nok det er noe i det kjæresten din sier om stoffer som frigjør seg fra garnet.;)

  Håper du får en fin helg!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...