torsdag 5. mai 2011

Ull nå???

Av og til blir prosjekter liggende litt... Og hva skjer da??
Jo, i mellomtiden har du (eller jeg da...) startet en hel bråte nye prosjekter. De fleste befinner seg (heldigvis) i hodet foreløbig, og noen har blitt påbegynt. Jeg er rett og slett ikke så motivert lenger til å gjøre ferdig det gamle (og nå litt kjedelige) prosjektet som ble påbegynt for flere måneder siden. Det er jo uendelig lang tid siden i min kreative bevissthet, for der går det som regel temmelig kjapt...Men av en eller annen grunn så ble det likevel til at jeg fullførte denne kjolen i stedet for å jobbe på de nye og mer spennende prosjektene som jeg hadde mest lyst til.


Jeg er så glad jeg fullførte denne nå, for jeg ble superfornøyd med resultatet! Glidelåsen i sida ble ikke helt perfekt, men jeg er veldig fornøyd med armene. De har jeg strikket i alpakka etter eget mønster (med hjelp fra boka Strikk - komponer dine egne plagg trinn for trinn, av Kari Hestnes). Jeg har laget de slik at de er vide nederst og smalere oppe ved armhulen. Og de passet akkurat i overdelen, som forresten er sydd i tykk, god stretch-chenille fra Ottobre.
Som vanlig har jeg brukt et gammelt gjenbruks-skjørt, kjøpt på UFF i Oslo. Det er hjemmelaget og var langt og smalt. Jeg vurderte å lage en fotsid kjole, men valgte å lage den i kne-lengde og brukte den nederste delen av skjørtet for å få litt vidde. Kjolen min er derfor lagt opp for hånd av skjørtet's tidligere eier :-)
Stoffet i skjørte-delen er i rutete ull i fargene grønn, marine og sort. Kvaliteten på stoffet er skikkelig kraftig og grovt. Man kan se hver enkelt tråd og det er så grovt vevd at man faktisk kan se gjennom stoffet. Skikkelig kult synes jeg :-) 
Da jeg etterhvert så hvor fornøyd jeg kom til å bli med denne kjolen, ble det jo gøy å sy den sammen likevel.
Og endelig fikk jeg laget et armbånd av de fine blå fasetterte agat rondellene - det har jeg hatt lyst på lenge!


Og så måtte jo kjolen ha en heklet brosje i grønt og blått, som seg hør og bør i 2011...
Dette er nok den siste vinterkjolen før sommeren.. Og heldigvis har det blitt litt kjøligere igjen slik at jeg kunne bruke den på jobb i dag :-)


Så kjekt å ha sitt eget fjell å svinge seg på...


6 kommentarer:

 1. WOW! Den ble kjempefin til deg. Flott kombinasjon av snitt, stoff og farger.
  Ellen :)

  SvarSlett
 2. ÅÅ så lekker, nydelige farger og kombinsjoner, den satt virkelig godt på deg, du kledde den! Vakkert armbånd også:)

  SvarSlett
 3. Du er bare helt rå til å sy lekre kreasjoner!! Den satt perfekt med herlig tilbehør!!,,så flott med kombinasjon av stoffer og strikking.
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Sikke en fantastisk kjole du har kreeret. Sej kombination og helt unik.
  Og den klæder dig godt - kan godt forstå du er fornøjet.

  SvarSlett
 5. Så utrolig flott kjole. Du kan være glad for at du gjorde den ferdig, for den kler deg perfekt:)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for koselig besøk, blir spennende å se deg med skjerfet.
  For en herlig blogg du har og for en herlig kjole du har laget, akkurat etter mitt hjerte. Og så enig så enig i ordene du begynner innlegget med, hode er som regel raskere enn både fingere og maskin.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...