tirsdag 23. november 2010

Små kunstverk

Josefine, datteren min på 9 år, har vært ganske så produktiv i det siste.
Hun har funnet fine motiver i en barnebok, tegnet av motivet på krympeplast og fargelagt. Hun har brukt krympeplast som vi har hatt liggende. Den hadde en matt side som er fin å tegne på med blyant og farge-blyanter. Da kan man "blande" fargene ved å bruke ulike farger oppå hverandre og variere fargetettheten slik at nyansene blir svake eller sterke.

Josefine har vært ekstremt nøye på å få med seg alle detaljer i tegningene, ikke noe slurv på denne jenta nei. Hun har sansen for de små detaljene.. Selv pleier jeg ofte å forenkle motivet.
Deretter har vi stekt disse motivene i stekeovnen slik at de krymper. (NB! Husk hull før steking hvis ønskelig). Det er utrolig morsomt å se på når de krøller seg sammen og retter seg ut igjen etter en liten stund. Når de har lagt seg helt ned igjen, er de ferdig krympet. Da kommer Ingrid Espelid's faglige tyngde til sin rett  - for at motivene skal bli helt flate..Motivet har krympet slik at det er ca tre ganger mindre og tre ganger tykkere. Motivet over er ca 4 x 2 cm og et par millimeter tykt.Denne frosken har vi festet til en liten nøkkelring slik at den kan brukes til nøkkelknippe eller f.eks. pynt på skolesekken. Den har allerede blitt gitt bort som en bitteliten oppmerksomhet til en venninne som har bursdag i dag. Gratulerer med dagen!!!

Dette er morsomme og fine presanger som ungene kan lage med litt hjelp. Har du små unger, kan en voksen tegne opp motivene og ungene fargelegge - mange fine motiver i tegnebøker, barnebøker og tegneserier. Nå får man også kjøpt krympeplast med ferdig trykte motiver. Men det er selvfølgelig ekstra morsomt med en skikkelig barnetegning!
Motivene kan brukes til så mangt: nøkkelknippe, veske-pynt, pynt på skolesekken, smykker, øredobber..
Motivene kan lakkes for mindre slitasje.
Panduro har nå nye typer krympeplast: hvit, transparent og svart i tillegg til hvit med ferdig trykte motiver. Transparent krympeplast kan bare fargelegges med permanente penner/tusjer fordi den nå har en blank overflate på begge sider. Tidligere var den ene siden matt og kunne tegnes på med blyanter/fargeblyanter, men da ble det ferdige motivet ikke helt gjennomsiktig slik det blir i dag. Personlig kommer jeg til å savne den gamle typen (snufs..)

Romantisk Twilight smykke - Solgt
True Blood Tribute - Black Magic. Solgt

Til sist noen av smykkene jeg har laget av krympeplast :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...