fredag 30. mars 2012

Påskekos

Påske = Kos
Kos = Strikketøy

Når det nærmer seg ferie får jeg litt småpanikk. Problemet er å ha nok håndarbeid med på tur og da blir det ofte i form av strikketøy. Det er også viktig å ha et prosjekt for enhver anledning, dvs strikking eller hekling som er superenkelt passer best for bilkjøring, mens i ledige stunder på "hytta" er det fint med noe litt mer utfordrende, ellers blir det lett kjedelig.


Her ser du noen av mine påbegynte prosjekter. Et fargerikt sjal/skjerf i ulike mønstringer og strikketeknikker, en rosa-lilla vest i forholdsvis tykt garn, en lilla bomullsgenser (top-down) til Josefine og prøvelapper på top-down cardigan'er.

Nå er det vel ikke alle av disse prosjektene som får være med på påskeferie og heller ikke alle som blir påbegynt riktig ennå... Men jeg vurderer å begynne på et nytt hekle-prosjekt også, for det er så deilig å variere på å hekle og strikke, det er liksom en helt annen bevegelse for hendene - synes ikke du også?

Fordeling av masker når man strikker ragland-felling top-down,
x=ant masker på bakstykket, 1/3x er ant masker på ermene
- sånn ca da...

Selv om jeg håper på litt garn-shopping når vi er på påsketur, så måtte jeg bare innom Masker og Sting for å se på Nordlys garn fra Viking og Kauni garn - begge tynt ullgarn med lange fargeskiftninger, noe som er fint til top-down crazy lace cardigan.
Josefine falt pladask for de nydelige blåfargene i Nordlys-garnet som jeg kom hjem med, og mener at garnet er mykt nok til henne. Så da blir det nok en cardigan til henne istedet for til meg selv. Garnet er deilig å strikke av og både billig og drygt (og kan kjøpes i nettbutikken her). 

Så nå er jo påska reddet. Det skal ikke stå på strikkeprosjekter i alle fall. 
Har du sikret deg håndarbeid til påska? Eller kanskje du rett og slett er litt flinkere til å slappe av enn meg???

New projects for Easter. I must have a projekt for each occasion, and it's important to have something super-easy for the car ride. Are you ready for Easter?

6 kommentarer:

 1. Kjenner at jeg har veldig lik smak som deg når det gjelder garn og farger. Nordlysgarnet var bare helt skjønt.
  Jeg holder på med et hekleskjerf som jeg håper å bli ferdig med snart. Vet ikke helt hvordan det blir. Spørs om det ikke er litt turkist garn som skal til for å dra det i land. :D
  Klem Ellen :)

  SvarSlett
 2. Viktig å ha noe å kose seg med :) Jeg skal være endel i hagen å jobbe, men litt annen aktivitet som strikking eller søm blir det nok rom for. Ønsker deg fine påskedager! Klemmer

  SvarSlett
 3. Moro å se alle prosjektene dine!!! Følte meg veldig igjen i beskrivelsen din...jeg er også sånn at jeg alltid MÅ forsikre meg om at jeg har nok garn med meg på tur!!! Så imorgen må jeg innom garnbutikken å få tak i noe hvit garn som jeg har tenkt å strikke pute av. Tunikaen er litt for innviklet å strikke på,så den blir hjemme i påska:-)Riktig god påske!!! Klem Ruth

  SvarSlett
 4. Så flotte prosjekter du har på gang! Jeg har som regel flere liggende på gang jeg også, både sy - og strikkeprosjekter. Reiser på hytta i neste uke, så da må jeg alltid ha et eget nett med håndarbeid med meg. Det og ei god bok - så er påsken klar for meg.
  En riktig god påske til deg:)

  SvarSlett
 5. Forsto ikke helt spørsmålet ditt... :)For min del er noen feriedager = mulighet til kreative aktiviteter med mindre vi skal på storbyferie, (noe vi ikke skal). Tja sikret meg nok prosjekter, - kunne sikkert holdt det gående ut 2012 uten problemer ved å kun tære på lagret. (Noe jeg ikke har tenkt å fortelle til Husbonden).
  Ha en deilig påskeferie, med mye kreativitet. :)

  SvarSlett
 6. Gjett om eg kjenner meg att!!

  Når eg skal på tur er det veska/veskene med handarbeid som blir pakka først.... og det er i alle variantar. Strikk, helk, broderi, handsaum og nokre bøker og blad til å lese/blade i om eg skule bli i beit for inspirasjon....

  Det er godt vi har denne interessa og gleda!

  God påske til deg!

  Solklem

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...