lørdag 8. januar 2011

For mye inspirasjon?

Kan man få for mye inspirasjon???Nå har jeg vært på bibloteket og lånt en hel haug med bøker! Mest strikke og heklebøker, men også en bok om quilting og en bok om broderi.
Da jeg lånte de, tenkte jeg at dette ikke var mye vits i egentlig, kom jo ikke til å få tid til å lese i de alikevel. Men det har jeg gjort – Masse! Jeg har brukt hvert ledig minutt til å kikke i de, på sengekanten, ved frokostbordet, når jeg lager middag.. Har bøker liggende overalt nå, hehe..


Jeg er ikke ute etter å finne noe nytt å strikke eller hekle. Jeg bare plukker opp ideer og tips. Prøver å notere meg bak øret diverse howToDo's. Det er særlig hullmønster jeg er ute etter nå, både strikket og heklet.  

Må bare vise litt av det jeg likte aller best i noen av bøkene.

Myk design av Gerd Fjellanger.
Det er mye fint i denne boken, kunne vist mere herfra igrunn..
Bare elsker dette bilde med de lekre sokkene med hullmønster. Det er tradisjonelt og utradisjonelt, søtt og rampete på en gang. Veldig feminint og gir assosiasjoner til våren som kommer..
Feminin Strikk av Lene Holme Samsøe.
Veldig mye fint i denne boken også og som tittelen sier feminint. Har lenge hatt lyst til å strikke eller hekle et skjørt og synes dette skjørtet bare er helt nydelig! Her er det forskjellige strikkede hullmønstre adskilt av heklede musetagger. 
Nye hæklerier av Sys Fredens.
Mye fint i denne boken også, men ikke så mye i hullmønster som jeg er ute etter, og mange av modellene ser jeg for meg tar veldig lang tid å lage. Denne frakken var bare herlig synes jeg, heklet på pinne nr 15.
Den siste boken jeg tar for meg (i denne omgang..) er Strikk og Tov av Gerd Fjellanger. 
Mye lekkert og mye forskjellig. Jeg synes tovede ting med hullmønster er veldig fint. Har også lyst til å lage noe som er brodert blomstermotiv på før det toves slik som vottene over. Og broderier på tovede ting er bare nydelig! Ble også veldig inspirert av vottene med "pelskant" - de ser jo ut som votter i brunt skinn med ekte pels i..


Ingen av disse bøkene er nye, så mange av dere har sikkert kjennskap til de fra før?

4 kommentarer:

 1. Nye hæklerier er ny for meg. Den kåpen var jo utrolig lekker da:) Jeg gjør ofte som deg - finner frem en haug av inspirasjonskilder, ser, tenker, og får nye ideér på den måten. Lykke til:)

  SvarSlett
 2. Nei, man kan ikke få for mye inspirasjon, og i hvert fall ikke fra bøker! Jeg syns det gir glede og får meg til å tenke nytt der og da, når jeg blar. selvfølgelig er det godt å ha bøker i hylla, men når plassmangel og slunken lommebok sier ifra, er det supert med alle hyllemetre på biblioteket (eller hos hyggelige venner). hvis vi stoppet opp med å la oss inspirere, hvor skulle vi gå da? jeg har ikke lyst til å stå på stedet hvil når det er så mange impulser å få alle steder!
  god helg!

  SvarSlett
 3. Gjør akkurat som du; låner en haug med bøker når jeg er på biblioteket....tenker at jeg er som en bardehval som soper inn og filtrer ut det som ikke gir meg næring(=inspirasjon) der og da.
  Det er herlig å bade i bøker:))

  SvarSlett
 4. Hei :)
  Her var det mye fint! Det skjørtet du viser har jeg ønsket meg ganske lenge, kan bare ikke strikke selv så jeg må få fingeren ut og kjøpe garn til min trofaste strikker... Men det er lekkert ikke sant?

  Tusen takk for bursdagshilsen, jeg har hatt en super helg :)
  Hilde Iren

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...