mandag 11. juni 2012

Det er ikke innsatsviljen det står på

Under hete-perioden i pinsa, kikka Josefine i et av mine nye syblader og fortalte uoppfordret at her var det sommerklær hun kunne tenke seg.
Nå har vi vært på Stoff og Stil i Sørlandsparken og handlet stoff og mor har gjort en hederlig innsats på syrommet. Jersey har aldri helt vært min greie, men med ny overlock maskin går det veldig greit. Problemet er der man ikke kan bruke overlock og stoffet konstant ruller seg sammen slik at det er helt umulig både å stryke og sy. Det var tilfellet med toppen Josefine ønsket seg. Den ser veldig lett ut, men var likevel en utfordring for meg. 


Enkelte dager burde man bare gå på treningssenteret og bli der, og fredag var en slik kveld. Heldigvis hadde vi nok stoff til å lage to, så på lørdag begynte jeg fra scratch. Med noen endringer (forbedringer) i framgangsmåte og i detaljene, gikk det tålelig greit. Og ja, det hjelper å fjerne støv og smøre maskinen, det har jeg jammen merket nå ;)


Har også lært at selv om jeg har glemt å kjøpe tråd til overlock-maskinen kan jeg likevel få et bra resultat, for det er jo stort sett en farge som vises.
Shortsen var veldig gøy å sy. Den er laget av ribb stretch som er mye stødigere stoff og kanten rundt beina og lommene er laget bølgete med overlock rullekant. Dessverre ble den litt vel stor i størrelsen...


Ja ja, nå er jeg i alle fall i gang med litt sommerklær og man lærer jo etterhvert :)
(f.eks å ikke droppe treningstimene - de gir overskudd og godt humør...)

2 kommentarer:

 1. Jersey har heller aldri vært helt min greie. Ser da ut til at du likevel har fått til sommertøyet fint. Det meste ordner seg til slutt. Det var bare det med tålmodigheten. :)

  SvarSlett
 2. Elastiske stoff kan noen ganger være en sann prøvelse,
  men du fikk det til, jo! Smart med ulike trådnyanser på
  overlocken.¨
  Fin kveld.
  Klem Beate

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...