onsdag 23. mai 2012

Decision Point

Det er hot, hot, hot nå og veldig tid for haging og andre ute-sysler. Innimellom blir det likevel tid for litt strikking selvfølgelig.


Underveis i strikkingen av min nye top-down perfekt fit cardigan er det en del prøving. Maskene må over på garn for å kunne prøves på. 
Nå har jeg kommet til det punktet der det er aller viktigst å prøve jakken på. Det er når man skal avgjøre om man har strikket langt nok for å kunne strikke for- og bak-stykket sammen, det vil i grunn si om ermehullet er stort nok.

Jeg har prøvd jakken på Dolly og meg selv og tatt min beslutning: jeg må fortsette en cm eller to til for å få litt romsligere ermer. Jeg har også besluttet at jeg nå skal endre hullmønster på for- og bakstykke, på ermene skal jeg fortsette med samme hullmønster som tidligere.


Da er det bare å ta maskene tilbake på pinnen, strikke litt til og etter en-to cm strikke maskene til forstykket og bakstykket sammen mens maskene til ermene igjen skal plasseres på tråd. Når jeg har strikket et lite stykke på bolen er det tid for prøving igjen, og da for å se om jeg er fornøyd med beslutningen jeg nå har tatt.


Slik er det med "perfekt fit" - prøving må til!!


Og forresten - foreløbig har jeg bare brukt 50 g av Spinni'en. Er veldig spent på hvor mye den kommer til å veie til slutt eller rettere sagt hvor langt jeg kommer med 300 g garn...


Under the construction of a perfekt fit cardigan, there is a lot of trying on and decisions to be made. Here I have decided to continue just a litle bit more before joining the back and the front and placing the arms on a thread.

8 kommentarer:

 1. Du er så dyktig! Moro å se hva du lager :) Husk å kose deg i sola også da :) Klemmen

  SvarSlett
 2. Denne tegner godt, Gitte, og så lekkert med det tynne, lette garnet.
  Det ser virkelig ut som du koser deg med strikkeprosjektene dine,
  ikke mye som blir overlatt til tilfeldighetene:)
  Lykke til med fortsettelsen.
  Klem Beate

  SvarSlett
 3. Det ser lovende ut så langt! Nydelig garn og hullmønster. Du kan jo legge opp noen ekstra masker under ermene også for å få den romsligere. Etter å ha strikket noen jakker/gensre fra toppen, så er jeg forsiktig med å strikke for langt før deling, for da sitter den ikke så pent på meg. Tror forresten du kommer langt med 300g garn. Jeg brukte bare litt over 100g til Whisper-jakka og garnet ditt er vel ikke tykkere hvertfall. Lykke til videre! :)

  SvarSlett
 4. Salut,
  ce que vous nous montrez est déjà très beau,cela promet pour le final, avec si peu de laine il va être léger comme une plume.
  Amicalement.Celeste

  SvarSlett
 5. Så fint dette blir da!! Så fint garn, liker fargen du har valgt!
  Strikker grå Whisperjakke nå, i alpakka, blir nok mye tyngre enn denne.
  Spent på å se den ferdige jakken din!
  Kos deg! :O)

  SvarSlett
 6. Ser nydelig ut! Spent på å se den ferdig! og du er jammen flink o flittig som prøver og beregner ofte!

  lykke til videre. God strikkehelg!

  SvarSlett
 7. Hei Gitte
  Nå må jeg bare få lagt deg til i blogglista mi...glemmer det hver gang!
  Fy søren, dette blir en herlig jakke i tynt garn. Og du må ha fått mye ut av det kurset, må jeg bare si. Her tryller du frem det ene lekre plagget etter det andre, og de er helt forskjellige!
  Greit å lære seg noen nye tips. Jeg lærer noe nytt hele tiden, jeg. Derfor turde jeg å sette igang uten oppskrift, men bare med noen utregninger. Kjempegøy var det, og resultatet ble perfekt!
  Må du ha en flott dag!
  (ps: drar til dk om 2 uker, skal HAMSTRE garn med hjem ;) )

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...