mandag 2. januar 2012

Når snøen laver ned

I natt,
når snøen laver ned,
lager vi engler,
og vi er i himmelen.
Stjernesludd, Dum Dum BoysLomme


Endelig ferdig med 2011's største strikke-eksperiment:
Tovet jakke pimpet med snøkrystaller, heklede border, perler og brodert test - "Når snøen laver ned" - fra den nydelige sangen Stjernesludd.Jakka er fasongstrikket, med raglan-ermer som er ekstra lange og med litt trompetfasong. Jakka har også en kjempelang alvehette og duffelcoat-lukking. Fargene er ulike nyanser i offwhite og hvit. I tillegg er gjennomsiktige perler og en touch av sølv brukt i mange av materialene.

19. november kjøpte jeg de første nøstene med Naturgarn Soft fra Gjestal, totalt har 43 nøster gått med. Jeg strikket jakka rundt med tydelig markering av maskene i fronten. Jeg tovet den først forsiktig på et skånsomt program. Jammen bra jeg har vaskemaskin med stor trommel :-) 
Etter første toving klippet jeg jakka opp foran, og nå tovet jeg den på det lengste 40-graders programmet. Etter toving er den nå ekstremt tykk og tildels bulkete her og der.


før toving
Jakka er strikket på pinne 12 etter eget mønster. Først lagde jeg en ganske så liten prøvelapp som jeg tovet og ut fra den har jeg beregnet hvor mange masker og hvor mange omganger jeg må strikke for å få ønsket fasong. En fin liten matteoppgave.
Fasongen på jakka ble som forventet, men jeg kunne godt ha lagt til enda mer bevegelses-vidde og hatt noen omganger ekstra på raglan-fellingen. Og hetta kunne godt vært mindre. Slik den er i dag er den bare til pynt, og ganske så tung.
Foran på kanten av jakka, rundt hetta og på ermene har jeg heklet kant av ulike trådtyper. En kjempejobb, siden hver maske krever at det lages et hull i den tykke ulla med nål først. Jakka er pyntet med snøkrystaller heklet  i ulik type garn. Teksten er brodert på med kjedesting med tråd som er hvit og sølv. Også tidkrevende i dette tykke materialet!
Lukkingen er laget med egenproduserte knapper av fimo og makramerte bånd av hvit hampe-tråd. Heklede sirkler for å gi lukkingen et alternativ duffelcoat-preg.
Hetta er også pyntet med et hengende hjerte.Jakka er tidligere skrevet om her og her.

Jeg drømmer om å ha på denne jakka mens vi går på skøyter på et av Heitjennene rett ved oss. I skumringen, bare opplyst av månen og et enslig gatelys. En kald, klar kveld med snø i lufta. Og med sikker is og i selskap av Josefine :-)

Og forresten: Jeg ønsker alle et Godt Nyttår og mange spennende prosjekter i året som kommer!

After a lot of work, my most cracy knitting and felting project are finaly finishet. A thick wool jacket designed and decorated by me with snowflakes, crochet borders and pocket, pearls, buttons made of fimo and closure of hamp thread. And by the way - I wish you all a Happy New Year!!!

17 kommentarer:

 1. Åh, så nydelig den er! Kan tenke meg du blir flott i denne jakken, glidene bortover isen :) For ett kjempeprosjekt, jeg er imponert!

  SvarSlett
 2. wow wow wow sier jeg...for ei fantastisk flott jakke...en slik kunne jeg tenkt meg også:)...rett og slett NYDELIG:)
  Godt Nytt År til deg og dine...gleder meg til å følge bloggen din i det nye året:)

  Ann-Charlotte

  SvarSlett
 3. Nydelig,og for et imponerende arbeid . du e flink. Godt nyttår.Ann

  SvarSlett
 4. ÅÅååååååååååååååååhåååå....så lekker! Fy søren så fin den var! Jeg mister helt haka jeg! DU er så innmari flink! Jeg rett og slett digger deg :)

  Den sangen liker jeg veldig godt, synes den er så fin....

  Kos deg flinka! Klem

  SvarSlett
 5. Det der er noe av det aller,aller vakreste jeg har sett. Du er bare så utrolig flink og kreativ.
  Så mange fine detaljer. Bare det at du har laget knappene selv, helt utrolig. Åpningen på jakka med knappene og de heklede sirklene er prikken over i'en. Så vakker. Jeg er bare så imponert over denne.
  Klem Ellen :)

  SvarSlett
 6. En fantastisk flott jakke! Hjelpe meg for et arbeid. Hatten av for deg!
  God nytt år!

  SvarSlett
 7. Så fin, rett og slett nydelig!
  Ser for meg skøyteturen med hendene i muffe.
  Skikkelig vinterdrøm . . . .
  Godt nyttår, klem

  SvarSlett
 8. WOW!!!
  For en fantastisk jakke!
  Også så raskt du har laget den - Jeg er virkelig imponert.
  Gleder meg til å se hva du finner på i 2012.
  Godt nytt år!

  SvarSlett
 9. Dette var virkelig noe av det fineste jeg har sett som er tovet.Det klør i fingrene etter å lage. Litt for stort arbeid kanskje. jeg er stum av beundring. Flink du er altså.
  Klem

  SvarSlett
 10. Utrolig flott jakke du har laget deg, er helt imponert. Masse fine detaljer. Gleder meg til å blogge videre med deg i år:-)
  Godt nyttår.

  SvarSlett
 11. Godt nytt år! Imponerende arbeid. Jakken ble kjempelekker!

  SvarSlett
 12. Så fiiii,en skikkelig snødronningjakke.
  Annelive

  SvarSlett
 13. Åhh helledussen for ei nydelig jakke. Noe av det fineste jeg har sett. Et utrolig flott arbeid med så mange fine detaljer. LIKER-LIKER :-)
  Takker for året som har gått,jeg gleder meg og ser frem til å følge deg i bloggverdenen i 2012 også.
  Nyttårsklæm fra Yvonne

  SvarSlett
 14. For ein fantastisk vakker jakke du har strikka :) Og med så mange nydelege detaljar. Du er kjempeflink.

  SvarSlett
 15. Hei
  denne var bare nydelig:) Så noe lignende på en liten baby i dag, ikke så forseggjort men en enklere variant, vet du hvor man kan då tak i mønster til noe lignende?

  Hilsen Janne

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...