lørdag 14. januar 2012

Min Chanel

Høst- og vinterutgaven av MM - Made by Me har uten tvil vært en stor inspirasjonskilde denne vinteren. 


Jeg måtte bare prøve meg på en Chanel-inspirert genserkjole.
Min er strikket i ulike garnkvaliteter i grå, granitt, muldvarp, koks, offwhite og brun.foran


Genserkjolen min er strikket på pinne 10 og har gått utrolig raskt å strikke. Den er stort sett strikket med to tråder, men noen felter er strikket med fire tynne tråder og to felter er strikket med en tråd. 

bak


Jeg har ikke fulgt oppskriften i boken siden jeg ikke brukte det samme garnet, men fasongen skal være tilsvarende. Jeg har beregnet maskeantall og laget oppskrift selv. Genseren er litt fasongstrikket, da den er videst over rumpa og har fellinger i sida opp mot brystet. Jeg har dessuten rundfelling på min genser og enda bredere vrangborder.
Brede vrangborder og egenproduserte smykker :-)


På et tidspunkt var jeg redd halsen ikke skulle bli stor nok...
Jeg har derfor økt antall vrange masker da halsen var halvveis og felt av med kast for å unngå stram kant (se tips her).
Det var veldig viktig å få en myk, stor og fluffy hals...

Jeg har først strikket vrangborden rundt og deretter strikket et og et felt for seg. Feltene har jeg heklet sammen med fastmasker eller sydd sammen med ulike sting. Heklingen ble finest og det ser veldig fint ut når genseren ligger nede. Men i bruk er det tydelig at det er strammere i sammenheklingene og sammensyingene enn ellers og genseren strekker seg mer der det ikke er "sømmer"...


Jeg hadde en plan over alle feltene, fargene og mønstrene på forhånd, men fulgte den ikke helt, fletten f.eks var ikke planlagt. Jeg hadde også tenkt at feltene skulle avsluttes høyere opp, i brysthøyde, men de slutter nå på magen. Lengre felter ville ha virket mer slankende. Så dette er nok det jeg er mest missfornøyd med og som absolutt skulle være gjort annerledes hvis jeg skulle laget en tilsvarende genser igjen. Det jeg hadde planlagt som forside, ble dessuten bakside fordi da genseren ble ferdig synes jeg baksiden var finest :-) 
Genserkjolen var skikkelig morsom å lage og jeg har lyst til å lage flere i ulike fargekombinasjoner. Men genseren er lang og tung og siger, det er et problem... Men synes ikke det er så veldig tykk for å være strikket på pinne 10. God er den definitivt!!!


Jeg deltar på Pinnekrokens utfordring "Prøv noe nytt" med denne genseren. Det er første gang jeg har strikket en genser på så tykke pinner, dessuten har jeg laget en lappe-genser for første gang. Nye strikkemønstre har jeg også fått prøvd fra ulike bøker om mønsterstrikk.
Genserkjolen ble planlagt 4 jan, påbegynt 5.jan og fullført 12.jan.
Konklusjon: Raskt og morsomt prosjekt, men ikke helt etter planen og ikke helt fornøyd. Men en skikkelig deilig genser å ha på!


I have tried to knit a Chanel-inspired dress. I love the colours and the combination of the yarn, but are not competely satisfied with the result. But it is cosy, warm and cuddly :-)

16 kommentarer:

 1. WOW! Du er bare SÅ flink og jeg er veldig imponert. Synes den var utrolig flott og du kler den godt. Ser helt super ut, gjør du.
  Klem Ellen :)

  SvarSlett
 2. Bravo pour cette robe tricot, les points et les couleurs choisies sont superbes j'adore, et elle vous va très bien.

  Amitiés.Celeste

  SvarSlett
 3. Råtøff genser!! Så fint med kombinasjon av ulike strikkemønster! Den ble veldig fin til deg. Lykke til i Pinnekrokens utfordring!! :-)

  SvarSlett
 4. Kjeempefin ble genseren din. Ser deilig og varm ut. Ha en god helg.

  SvarSlett
 5. Fantastisk flott kjolegenser og du kledde den veldig godt!

  SvarSlett
 6. Stilig genser.
  Skal si du er en racer med strikkepinnene.
  Gøy når det går unna:)

  SvarSlett
 7. Utrolig flott og spræk genser. Enig med alle de andre du kledde den kjempe god. Fine gode fargekombinasjoner også. Er også veldig imponert over all dine andre kreative kreasjoner:)

  SvarSlett
 8. RÅlekker! Du er fantastisk kreativ!
  Og jeg syns faktisk denne ble flottere enn den i bladet :)

  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 9. Nyyyydelig! Ja, du er knallflink! Den ble rett og slett rå!

  Nyt søndagen! Klem

  SvarSlett
 10. Oj oj oj! Denne var knalltøff! Jeg er imponert!
  hilsen Sissel

  SvarSlett
 11. Genseren ble kjempelekker, og den satt jo så fint på deg! Mange ganger skulle jeg ønske jeg kunne strikke, men når jeg strikket genser til min kommende sønn (snart å år gammel) lagde jeg bolen i størrelse 2 år, og armene i nyfødt. Det ble bare kaos, hehe.

  SvarSlett
 12. For et arbeide du har gjort. Elsker fargene du har i genseren din, de harmonerte godt samtidig som det var spennende kontraster i genseren.

  SvarSlett
 13. Genseren ble skikkelig stilig! Litt av et arbeid!

  SvarSlett
 14. Så utrolig inspirerende!! Kjempeflott :-)) Velkommen med i utfordringen vår og lykke til :-))

  Signe
  -Pinnekroken-

  SvarSlett
 15. Knallkul! Stemte på deg ;)
  Mvh Siv

  SvarSlett
 16. Skikkelig tøff og stilig genserkjole, veldig fin i sammensetting av farger/felter. Kjenner det boblende følelsen av å lage den, alle tanker og ideer.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...