tirsdag 21. desember 2010

.. og høyt i toppen..

den skjeive stjerne!


kanskje ikke så rart at stjerna ble litt på skjeiva med denne gjengen på besøk..
Tror de var så slitne etter to timer med bading på skolen, at de så stjerner og planeter..


Dette går jo over all forventning! Alle pakkene som skal kjøpes er nå i hus og ferdig pakket inn!
I tillegg er pepperkakehuset montert og pyntet. Som medlem i korttidsminneforeningen husker jeg ikke helt hvordan vi har laget melisglasuren til å lime sammen huset med, tidligere. Derfor googlet jeg og fant tips om å bruke Icing etter denne oppskriften:

1 eggehvitte stivpiskes
1/4 ts sitronsaft tilsettes eller annet surt som eddik
4dl siktet melis

Det er viktig at eggehviten piskes ordentlig stiv og tilsett melis litt etter litt.
Den skal være så stiv at hvis du tar litt på fingeren så skal den ikke sige sammen.


Icing'en ble litt i tørreste laget, så vi måtte tilsette ekstra eddik. Likevel måtte den strykes på med skje og det var umulig å sprøyte den på med pose slik vi har pleid å gjøre. Ved nærmere ettertanke er jeg ganske sikker på at vi ikke har stivpisket eggehviten, men bare pisket den lett og da blir melis-glasuren mer flytende og gjennomsiktig. Nå ble det helt hvit som snø - det var veldig stilig og dekorativt i grunn. 


Og til tross for mye kluring fra byggherrene så stod huset veldig kjapt uten at vi måtte holde på veggene og taket slik vi tidligere har måttet gjøre. Selv om vi nok ikke er noen konditor-stjerner, så ble vi ganske fornøyde med at det ikke gikk helt til h..


Sure skrikerunger har snøballkrig mot vanlige seigmenn..
Nå er det siste innspurt i gavelagingen som står i fokus. Superskytteren er på jobbtur, og det er jo veldig kjipt akkurat nå rett før jul. Men det gir meg en grei anledning til å mekke ferdig et hemmelig prosjekt som både innebærer strikking, vasking og tørking. Så håper jeg på å få en høy stjerne hos min kjære for innsatsen :-)


Keep up the good work!!

3 kommentarer:

  1. Det var en flott gjeng med nissebarn:) Kjempeflott pepperkakehus:)

    SvarSlett
  2. ikke rart stjerna ble litt på skjeve med den gjengen i hus :-)

    stilig hus, - de gangene jeg har satt sammen hus, har det alltid vært med melisglasuer som innholder sitron/ eddik og egg. det er deilig å slippe karamellsukkeret, for jeg har en tendens til å brenne meg fort...

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...