onsdag 1. desember 2010

24 små pakker = 24 små dager


I dag er den store dagen kommet! - eller i alle fall den første av flere store dager som vi ser fram til nå.
Ungene har i alle fall gledet seg, og det har de jo god grunn til. Husker selv hvor stas det var når farmor sendte advent-pakker til oss når vi var små. Husker særlig at vi hvert år fikk noen små papir-paraplyer. Sånn til å ha som pynt på desserter sikkert. De var såå søte :-)
Jeg er så heldig at moren min har tatt på seg å føre tradisjonen videre med å sende advent-pakker til barnebarna sine. Synes det er en fin tradisjon.

Vi henger pakkene opp på to julekalenderne som jeg sydde til ungene da de var små. Det er ett stort bilde i midten av kalenderen og små ruter i ulike stoffer langs kantene. Pakkene klypes fast med klesklyper lagt av tre til små ringer som er sydd fast i kalenderen. Dette for å kunne bruke slike praktiske små gaveposer som vi da klyper fast, istedenfor å måtte pakke alle gavene inn med papir og bånd. (Mora mi synes det er veldig greit å slippe å pakke inn 4x24 pakker..)
Hvis noen av pakkene er veldig tunge, må de fint stå på gulvet og vente til det er sin tur til å bli pakket opp..

Tanken da jeg lagde kalenderne var jo selvfølgelig at de skulle få hver sin med hvert sitt motiv.
Men det ville ikke ungene! De ville bytte på. Slik at hvert år er det den samme diskusjonen om hvem som hadde hvilken kalender i fjord og året før, hvem som skal  ha hvilken kalender i år, hvem som skal ha hvilken kalender til neste år og året etter der.. Ja dere skjønner.. Men vi finner jo ut av det da ;-)

Det er i alle fall stas å få pakke i posten - det synes lillepus også..
Hun liker seg tydeligvis inni denne eska,. Hvis hun plutselig er bortevekk, så er det ofte hun har gått og lagt seg inni den. Er det fordi hun har lyst til å reise bort? eller fordi hun er helt bortreist? eller har hun lyst på sin egen lille hule?

Ha en fin 1. desember! 
(Og nå er det viktig å ikke få panikk, sier jeg til meg selv.. Hva er viktigst å gjøre? Hva er viktigst å få gjort?) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...