lørdag 19. april 2014

Nytt prosjekt

I år er det hjemme-påske med 1000 kjedelige skulle-måtte-burde prosjekter i hus og hage. Har konfirmasjon om en uke så det er mange skulle-måtte-burde tanker i hodet for tida. Men litt avslapping med strikketøyet har det jo også blitt. Og nå har jeg endelig funnet fram noen nøster Kauni som ble innkjøpt for et par år siden til et annet prosjekt. Det er kofta Rygja som er på gang. Det er en skikkelig nydelig gammel klassiker, som jeg strikker med rundfelling. Ser ut til å bli bra. Jeg har jo hatt den på til prøving en 2-3 ganger allerede og jeg tror jeg kommer til å bli fornøyd. Er jo litt spennende med Kauni, spennende å se hvordan fargeovergangene blir. Hvordan blir armene på denne jakka tro? Og hvilken farge skal jeg ha på vrangbordene?


Kauni er jo et garn som ligner veldig på finull, både i tykkelse og kvalitet. Blir utrolig lett og lekkert resultat, men er litt tørt og trått å strikke med, det glir liksom ikke mellom fingrene slik jeg fortrekker. Litt av en overgang fra alpakka som nesten er alt for glatt å strikke med. Har slitt litt med det rutete partiet, mens bordene er gøy å strikke. Etter en halv kofte har jeg funnet "tonen" med dette garnet tror jeg. Håper på å få kommet litt lenger i kveld - gleder meg. 
Jippi, snart er det strikketid :)

8 kommentarer:

 1. Å, gosh, så nydelig, men si meg, er den opprinnelig strikket ovenfra og ned?? Alldeles helt skjønn, elsker Kauni også, så om det er tilfelle at den strikkes slik… mm, må inn og sjekke mønsteret… Ha en fin strikkenatt, gleder meg til å se den ferdig! Happy Knitting!

  SvarSlett
 2. Så fin den var! Ønsker jeg kunne strikke en sånn en! :D

  SvarSlett
 3. Denne var i alle fall ikke kjedelig! Så morsomtt og spennende med så spreke farger på norsk tradisjonsstrikk. Vrangbord? Tror jeg hadde gått for rød eller grønn? Kanskje grønn siden jeg tror det er en av dine favorittfarger? ( ref ring og kofte i tidligere innlegg).

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 5. Heisan, så fin den er 😄 den kunne jeg tenkt meg å strikke også. Har du tenkt å selge mønsteret?
  Mvh Bodil

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, denne har jeg ikke tenkt å lage mønster på. Men Sandnes har nå laget mønster på Rygja med rundfelling i deres nye mønsterbok Norske Ikoner, Tema 46

   Slett
  2. Nei, denne har jeg ikke tenkt å lage mønster på. Men Sandnes har nå laget mønster på Rygja med rundfelling i deres nye mønsterbok Norske Ikoner, Tema 46

   Slett
 6. Så bra 😄 tusen takk for opplysningen, da er det bare å løpe å kjøpe 😄

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...