søndag 11. mai 2014

Forsøksprosjekt rundfelling

Jeg har strikket en del gensere og jakker med rundfelling i det siste, har liksom fått litt smaken på det. Da har jeg brukt boken til Ann Budd "The knitter's handy book of Top-Down Sweaters" som mal. Der øker man mellom bordene, fire ganger, på rundfellingen, og det er veldig enkelt å tilpasse til gamle mønstre (uten rundfelling) som består av uavhengige border. Nå prøver jeg meg på en jakke med rundfelling der det ikke er uavhengige border. Det er på en måte rapporter der man øker masker noen ganger for hver rapport i stedet for et antall masker pr omgang.

Rød sommerkofte i Bjørk, bilde av ryggen.Mønsteret er egentlig et gammel barnemønster som heter Synve. Jeg synes det er et veldig fint mønster. 

Jeg har regnet ut hvor mange rapporter jeg trenger for å få riktig vidde over brystet. Og deretter beregnet hvor mange masker jeg skal felle for hver gang og hvor mange masker jeg må legge opp. Fant ut at da blir jakka veldig vid i halsen, men det har jeg lenge hatt lyst til å prøve og passer jo veldig bra på en sommerjakke. 

Nå  har jeg kommet så langt at jeg har delt opp i forstykke og bakstykke og begynt å strikke rundt på bolen. Jeg har prøvd den og den passer fint, men er veldig vid i halsen. Passe vid foran men altfor vid på ryggen. Så nå prøver jeg meg litt frem med forkortede rader på halsen og i nakken og håper resultatet blir bra :-)
5 kommentarer:

 1. Friske flotte farger på sommerjakken din, Gitte!
  Jeg kjenner ikke garnkvaliteten du bruker, men den ser lett og fint ut.Har også en sommerjakke på tegnebrettet, skal ut og se etter garn i morgen...
  Fin kveld til deg. Klem Beate

  SvarSlett
 2. Så lekkert med rødt og hvitt. Flinke du.
  Klem

  SvarSlett
 3. jeg er vild med din rundfelling, jeg har eksperimenteret med det, kan se du har fået fat i en bog på engelsk, men er ikke god til det, ved du om der findes en bog på norsk eller dansk, der forklarer, hvordan teknikken er, med de 4 rapporter , hvor man tager ud:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Sonja! På denne genseren har jeg ikke brukt boken til Ann Budd. Men metoden i boken er fin hvis mønsteret består av uavhengige border og man øker da i omgangene mellom bordene, 4 ganger. Vet dessverre ikke om en bok på norsk, men jag har laget et mønster på norsk som du kan bruke som utgangspunkt hvis du ønsker å prøve. Den heter Grønn kofte og ligger inne på facebook gruppen som heter Koftegruppa, du finner mønsteret her (når du har blitt medlem): https://www.facebook.com/groups/koftegruppa/513450815430040/

   Slett
 4. tusind tak, er medlem af gruppen, går ind og finder den:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...