tirsdag 8. april 2014

Gitte-kofta nr 2

Nå er min Grønne kofte nr 2, også kalt Gitte-kofta av andre, ferdig. Denne begynte jeg egentlig på først, men la den til side en stund mens jeg strikket en tynnere utgave og lagde mønster.Selv om jeg har brukt samme mønster-diagram på begge koftene, har de blitt veldig ulike. Denne har jeg strikket i et litt tykkere garn (litt vel tykt når det noen steder strikkes med 4 tråder pr omgang). Den er strikket i Lima fra Drops og er strikket i A-fasong og er både større i størrelse og lengre. Den har ikke stå-krave slik som kofte nr 1, og jeg har brukt hakking og hekling på kantene og knappestolpen. Kanten nede måtte jeg strikke belegg på innsiden fordi den hakkede kanten rullet seg veldig opp. Sårkanten på jakken er dekket av et fint bånd kjøpt hos Meretes Atelier i Grimstad og jeg synes knappene er så fine, men kan dessverre ikke huske hvor jeg har kjøpt de :)
Mønster: Eget etter en gammel kofte. Strikket fra toppen og ned med rundfelling. Mønster i Koftegruppa på facebook.
Garn: Lima fra Drops
Pinner: 4


Jeg ble veldig fornøyd med denne jakka, den ble veldig meg i både form og farge og fin med en tunika eller tynn kjole under. Kanskje litt tykk, men den kan rett og slett brukes i stedet for jakke nå på våren.

10 kommentarer:

 1. Hei! Så lekre kofter, likte særlig godt den grønne i A-fasong! Kom tilfeldig over denne bloggen, la meg til som følger, moro med en Arendalsblogg, jeg er vokst opp på Tromøy på nydelige Revesand.
  Ha en fin tirsdag!
  Vårlig hilsen Signe.

  SvarSlett
 2. Wow, to like, men alikevel forskjellige flotte kofter!!!!
  Bra at du laget dem såpass forskjellige, slik at de kan brukes til forskjellige anledninger.
  Jakka med A-fasong er jo super fremover, når været er både varmt og kaldt på samme dag, og vinterjakka rett og slett er for varm og tykk.
  Og yndlingsfargen er GRØNN, er det ikke????

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Sylvia :-) Nei yndlingsfargen min er faktisk ikke grønn, tro det eller ei :-) Det er vel rødrosa som er yndlingsfargen min :-)

   Slett
 3. Bradley's group removed about one-tenth of one replica chanel copy of chromosome rolex replica 11 from a mouse strain. To involve or connect intimately or incriminatingly: evidence that implicates others in the plot.

  SvarSlett
 4. Den kofta falt jeg altså pladask for! Fasong som passer meg, nydelig mønster og nydelige farger! :-)

  SvarSlett
 5. ....og denne er jo bare helt rå! Som i råfin!!

  SvarSlett
 6. Denne har jeg planer om å strikke, den er så flott! Lyst til å strikke den med vrangbord nederst, da jeg falt for den :-)

  SvarSlett
 7. Hei! Nydelig den grønne i A-form! Men hvor kan jeg finne mønster til denne? Har du en link der jeg kan kjøpe mønster eller finne det? Mvh Tove (tove@pharoronde.no)

  SvarSlett
 8. Svar
  1. Mønsteret ligger gratis i Koftegruppa på facebook :-)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...