tirsdag 9. april 2013

Sommer i Nordfjord

Jippi! Nordfjord-kofta er ferdig!
Jeg har gitt den navnet "Sommer i Nordfjord".


Mønster: Nordfjord strikket top-down delvis etter boken "The knitter's handy book of Top-Down Sweaters" av Ann Budd og delvis etter egne ideer. Og med en stor porsjon inspirasjon fra "Kofter" av Kristin Holte.
Garn: Silja fra Gjestal og alpakkagarn i grått.
Pinner: 2, 2,5 og 3,5.


Kofta er strikket i 50-talls stil i en kroppsnær fasong og i en lengde som er fin til skjørt og kjoler. Jeg har valgt lang vrangbord (strikket i 2r, 2vr) på bol, ermer og krave.


Kofta må ses på som et forsøksprosjekt og det har vært nok av utfordringer underveis. Etter å ha strikket øverste del av bolen på rundpinne ned til ermehullene, sydde jeg på maskin og klippet opp for ermene. Deretter strikket jeg resten av bolen og klippet opp foran. Etter vrangborden på bolen, var det tid for å strikke ermene ved å ta opp masker fra ermehullene. Det var vel da problemene begynte... Tråder som delte seg og gled ut (til tross for iherdig siksing på symaskin og overlockmaskin)  gjorde prosjektet vanskelig og humøret ampert...
Men, men dette har tross alt vært et veldig lærerikt prosjekt, nevner kort: stramming av masker ved istrikkede ermer, forkortede rader på japansk måte på erme-toppene, to nye metoder for å strikke mønsterstrikk med to tråder, midlertidig opplegg vrang-bord ved knappestolpe, på-sying av knappestolpe, lage belegg ved ermesømmer og krave (hekling og hakking).
Konklusjon: Neste gang jeg skal til med et lignende prosjekt kommer jeg nok til å prøve ut en annen fremgangsmåte, men fremdeles strikke top-down :-)
Originalt mønster:Inspirasjonskilde:11 kommentarer:

 1. Den er rett og slett nydelig. Du er så flink!
  Ellen :)

  SvarSlett
 2. Så flott arbeid og jakken er knallfin. Veldig gøy at du har brukt både det gamle mønsteret og design fra kofteboken!!! Så flink du er!!

  SvarSlett
 3. Så lekker!
  Nydelige farger også :)

  SvarSlett
 4. Jeg er helt "søkkimponert"!
  Så fin passform, og nydelige farger.
  Jeg begynner å bli mer og mer nysgjerrig på strikking fra toppen og ned.
  Det må nok prøves ut etter hvert:)
  Fin kveld til deg.
  Beate

  SvarSlett
 5. Hei
  Wow, så flott den ble!!!
  Elsker fargene sammen. Det er så gøy å blande "ulovelige"farger, er det ikke?
  Og dette kan man vel også kalle "hønsestikk"?
  Et flott stykke arbeid har du gjort her.
  Hva er så neste prosjekt? (for de står vel ikø?)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min, kjempe moro, for da fant jeg bloggen din:-) Utrolig moro å se koftene du lager i fra eldre mønstre. Jeg syntes farge valget på strikkeprosjektene dine var utrolig vakre. Jeg har ganske mange eldre mønstre liggene, så kansje jeg skulle la meg friste når jeg er ferdig med de prosjektene jeg holder på med :-)
  Ha en riktig fin kveld.

  SvarSlett
 7. Fantastisk flott kofte i vakre fargar :)

  SvarSlett
 8. Fin og fargerik! Bra at du fikk ferdigstilt prosjektet på tross av utfordringene underveis:)

  SvarSlett
 9. Så flott ei kofte! Og nydelige farger!

  SvarSlett
 10. Den ble bare helt utrolig lekker. Kan godt tenke meg å kopiere denne. Likte veldig godt den lange ribben i livet, og at armene for det meste var ensfarget. Håper at den blir godt brukt utover sommeren, i de nydelige sommerfargene .

  SvarSlett
 11. Deilig kofte. Storfin farger og mønsteret.
  Virkelig jipiiiii.... h e r l i g.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...