søndag 4. november 2012

Putekos

Kurset i tunisisk hekling har (endelig) ført til et ferdig produkt.Jeg har heklet et putetrekk i tykt garn. Puten er laget med to ulike strukturer. Jeg liker veldig godt strukturen på forsiden, et langsgående skjell-mønster. Litt vanskelig å se på disse bildene, siden de er tatt når det er ganske mørkt. Jeg har også glemt å ta bilder av baksiden, den er laget i standard tunisian crochet - fin mønstring det også, men litt kjedeligere.
Puten lukkes med fem knapper av tre, slik at den kan vaskes. Og ikke minst er knappene dekorative og passer godt til den grove strukturen i puta.

Blir nok flere lignende puter etterhvert. Det er gøy å prøve nye mønstringer i tunisisk hekling eller hakking som det som regel kalles på norsk og så blir resultatet så bra synes jeg. Dessverre var de helt utsolgt for garnet - Cortina Soft fra Gjestal, så jeg venter på at det skal komme inn igjen.

Garn: Cortina Soft fra Gjestal
Mønster: Eget. Lagt opp 45 m og brukt mønstringene standard tunisian crochet på baksiden og mønstring nr 24 fra boken 101 Easy Tunisian Stitches.
Hakkekrok: 8

Ellers har jeg som de fleste andre begynt å tenke på jul.

5 kommentarer:

 1. Kjempefin pute:)
  Tenke på jul ja, det gjør jeg og, men har blitt med tenkinga foreløpig:)
  Ha ei fin uke!

  SvarSlett
 2. Så flott pute! Vurderer å strikke noen å gi i julegåve men er usikker på om eg rekker det. Har så mange andre planer også :)

  SvarSlett
 3. Så flott puten din ble med den nye heklemetoden. Selv så har jeg kun tålmodighet til å sy putetrekk, så jeg er imponert. :)

  SvarSlett
 4. Wow, den ble fin!!!
  Da jeg lærte meg selv tunisisk hekling/hakking i fjor, gjorde jeg kun den enkle måten. Og jeg fikk helt dilla, som jeg skjønner at du også har fått! Først laget jeg pulsvarmere i alle slags fargekombinasjoner, og et digert sjal, som er min favoritt på vinteren, siden det er så tykt.
  Så laget jeg også et gulvteppe som jeg har på gjestetoalettet (i Petunia bomull)Jeg har det på bloggen et sted.....
  Det er utrulig hvor mye flott man kan lage med denne teknikken. Gleder meg til å se hva du lager i fortsettelsen....

  SvarSlett
 5. Råtøff pute!! Tunisisk hekling har jeg aldri hørt om - lærer mye nytt her i blogglandia :) Tror kanskje dette bør skrives opp på "to do" lista mi:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...