lørdag 24. september 2011

Jeg forplikter meg!

Forpliktelser er ikke noe jeg vanligvis liker. Generelt sett er det alt for mange forpliktelser, og de kan fort vokse over hodet på en.
Men nå ønsker jeg å forplikte meg! Ønsker å kunne bidra med noe som kan bety noe for andre.

For en uke siden så jeg dette innlegget hos Bekki med bloggen BekkiBjarnoll. Hun oppfordrer alle til å delta på Kirkens Bymisjon's aksjon "Lys i mørket". Du har kanskje sett andre bloggere oppfordre om det samme. Det er altså snakk om å bidra med å strikke (eller hekle) tilbehør som luer, votter, sokker og skjerf til en som trenger det.
Hvis du er som meg så tenker du: "Å ja, det må jeg være med på" og så surfer du videre i bloggverdenen... Jeg er redd for at hele aksjonen skal gå i glemmeboka, derfor går jeg nå ut her og forplikter meg overfor alle dere: Jeg forplikter meg til å delta med minst en ting til aksjon "Lys i mørket". Ønsker du å forplikte deg?

Og jeg ønsker å sende inn en ting (eller flere) som jeg har laget spesielt med tanke på personen som skal motta den. Det gir mening i mitt lille liv å sitte her i høstmørket å planlegge hva jeg skal lage, og etterpå sitte og lage dette plagget med spesiell tanke på mottakeren. I fjord var jeg med på en lignende aksjon der jeg lagde et par tovede votter. Jeg håper og tror at de utstrålte mye medfølelse og omtanke.
Arne og Carlos støtter aksjonen og gir en spesialdesignet oppskrift på lue og skjerf, se her.
Bekki deler som vanlig alle sine fine hekleoppskrifter, se her. som f.eks en kjempefin "alt for stor hals" og mange fine luer.
Jeg har bare oppskriften på tovede votter å dele, se nederst i innlegget her. Tovede plagg er kjempevarme, morsomme å lage og er også greie øvingsprosjekt for nybegynnere, vil jeg påstå. Eventuelle "hull" i strikketøyet kan syes sammen før toving og blir ikke synlig.

Jeg vet ikke ennå hva jeg skal lage i år, men jeg har veldig lyst til å lage noe unisex - sannsynligvis hals eller skjerf. Se gjerne oppskrifter som jeg har samlet i min unisex katalog på Pinterest. Mange av oppskriftene er gratis, men jeg samler på de først og fremst for inspirasjon.


NB! Disse bildene er lånt fra Drops/Garnstudio eller Ravelry.

Fortsatt god helg!!!

I hereby commit myself to participate in a charity collection where you can give a warm scarf, neck, hat or similar to someone who needs it. Since I do this commitment in front of all you guys, I won't forget. And I also hope to inspire others to join this or similar projects before cristmas. Do you want to commit yourself?
The felted mittens on the top pictures I made to a similar project last year and have the theme faith, hope and love.

2 kommentarer:

  1. Flott engasjement! Og jeg tar oppfordringen. Gleder meg til å lage noe fint til noen jeg ikke kjenner, men som kanskje får en fin og glad dag eller øyeblikk tamket være min strikking. Yes!

    God helg!

    SvarSlett
  2. Veldig flott! Det er mange der ute som fryser. Flott at det er mange ildsjeler som setter igang slike prosjekter. De vottene smeltet jeg for! Nydelige! Tenker meg at det du finner ut blir lekkert, og den som får det blir garantert glad :)

    Ha en nydelig helg søte du! Klemmer

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...