søndag 24. oktober 2010

Tredje episode - nytt Gnist skjørt

Det er søndag og det er sy-helg! Drømmehelg for meg med andre ord :-)

I dag morges var jeg ganske så trøtt. Hadde blitt vekka av Josefine (datteren min på 9 år) som rett og slett nektet å stå opp alene i dag. Jeg tenkte at i dag følte jeg ikke for å sy - at resten av skjørtet bare måtte vente.. Men etter litt frokost og ikke minst en del kaffe, så kom jeg i sy-form allikevel, gitt..

Startet med å sy i glidelåsen og sy ferdig bakstykket.

Så var det på tide å bestemme hvilken applikasjon jeg skulle ta på forstykket. Hadde flere alternativer, men endte til slutt med å ta det samme stoffet som på "Harmony"-skjørtet, som jeg opprinnelig hadde tenkt. Da går den sølvgrå fargen igjen både på bakstykket og fremstykket. Ble veldig fornøyd med applikasjonen denne gangen. Jeg valgte en litt glatt tråd som går fra sølv-farget og til grå. Den ble veldig pen og gav en fin finish.
Deretter sydde jeg sammen forstykket og sidesømmene. Bruker en smal stikning ved sømmene.
Som du kanskje ser, er det litt miss-match på lengdene på de ulike stykkene. Dette justerer jeg ved å klippe litt av skjørtet etter at det er sydd sammen. Likevel blir det litt lengre enn jeg egentlig hadde tenkt, men har ikke lyst til å klippe for mye av pga. teksten på bakstykket som begynner litt langt ned.

Så var det foret da.. Bruker et glatt for med en helt nydelig lilla-farge! Men dessverre er dette stoffer ganske vanskelig å sy i. Litt innstilling på trådstyrken, så blir sømmen ganske bra likevel.. Foret er jo et skjørt i seg selv, så det tar jo litt tid..


Nå har jeg fått streng beskjed av Josefine å bli ferdig med dette skjørtet i kveld!
Nye bestillinger har nemlig plutselig kommet inn - bokstavlig talt fra sidelinja.. Halloween nærmer seg skjønner dere :-)
Men ble nok ikke ferdig denne kvelden heller dessverre.. Men ikke mye igjen nå: Bare linning, hempe og å sy fast foret til glidelåsen som gjenstår. Snart klar for nye oppdrag  :-)

2 kommentarer:

  1. Hei, hyggelig at du la deg til som følger :-) Har kikket meg rundt her og synes du har en veldig fin blogg. Spesielt godt liker jeg skjørtene. Dette vil jeg se mer av :-))

    SvarSlett
  2. Fantastiske skjørt du lager. Dette var virkelig kreativt. Jeg kommer tilbake...!!!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...