tirsdag 26. oktober 2010

Edderkoppen

Turen i leke-butikken var ingen stor success.. utvalget i karnevals-kostymer var ikke noe å skrive om akkurat.. det var de vanlige heksene og trollmennene.. i alle fall ingen edderkopper å oppdrive der..


Ble til at mor prøver ut evnen til å lage kostymer! Har jo i grunn alltid hatt lyst til å lage kostymer til teater..
En gyllen anledning til å prøve å lage noe skikkelig kreativt..
Men er ikke så happy med tidsfristen her.. Josefine skal bruke antrekket på fredag, og kveldene er allerede fylt opp med aktiviteter, henting og bringing og lekser som skal gjøres. Blir nok noen sene kvelder er det fare for..


En kjapp googling på nettet fortalte følgende opp edderkoppen:
"Edderkoppen (Araneae) (av dansk edder, «eiter», og kopp, «noe tykt, oppsvulmet») [2] er leddyr som ved hjelp av spinnekjertler på bakkroppen produserer silke (spindelvev). Hos edderkopper er kroppen tydelig todelt, med en «midje». De har åtte gangbein, samt to par følebein eller «munnføtter» (pedipalper) og et par chelicerer med en klo på hver. De har vanligvis åtte øyne."


Håper vi ikke må lage mer enn 8 bein på dette "dyret"! Tror vi forbigår denne informasjonen om edderkoppen og går for Josefine sin versjon:


Da jeg spurte henne hvorfor edderkopp-drakten skulle ha bruke striper, fikk jeg denne: "Ååå hallo mamma, det er jo fantasien min det.." Håper hun har god fantasi når produktet blir ferdig også - det er jo ikke sikkert at det blir så veldig likt spesifikasjonen.


Jeg hadde en rull billig chenille stoff fra Jysk, kjøpt på salg for en stund siden, ypperlig for dette formålet: litt hårete, billig og trenger ikke noe siksing, bare å klippe i vei! Fant ikke noe brunt stoff i farta, men fant ut at vi kunne bruke en kobberfargete glansfullt gardinstoff til de brune stripene. Blir nok en edderkopp med klasse dette!


Har i skrivende stund utført følgende aktiviteter:
   spesifikasjon (utseende og mål) - status: ferdig 
   innkjøp av materialer - status: ongoing
   lage mønster - status: ferdig
   klipping av stoff - status: ongoing, må bli ferdig før jeg legger meg, slik at vi kan spise frokost i morgen..


Mønsteret er egentlig en separat bukse og topp som jeg setter sammen til en buksedress (el. onepiece..). Spennende å se om dette var en lur taktikk. Særlig da jeg klarte å kombinere buksa's bakstykket med toppens framstykke!!! make-my-day!!! Men de var jo ganske like, så det går nok bra. Og i mørket er alle edderkopper svarte.. eller var det grå..

Lessons learned (so far): ikke særlig lurt å klippe stoff når man er veldig sliten og veldig ukonsentrert..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...