fredag 8. juli 2016

BlomsterStev

Jeg begynte på denne kofta da jeg skulle på Koftefesten tidligere i vår og jeg trengte noe enkelt å strikke på. 
Jeg ble så fornøyd med kofta at jeg har laget mønster på den. Borden er tradisjonell og er en av flere border på en gammel kofte som heter Stev, derfor har jeg kalt denne kofta for BlomsterStev. 
Mønsteret har fått et helt nytt uttrykk i denne jakka, både på grunn av fasongen men også på grunn av tykkere garn. 

Jakka er strikket i Lettlopi og er A-linje formet. Jeg har brukt vevstrikk som kant på ermer og bol sammen med en heklet kant.
Den er strikket fra toppen og ned.

Mønsteret er laget med strikkefasthet 18 m pr 10 cm, men ved å bruke garn med en annen strikkefasthet (17 eller 19) får man andre mål og størrelser på kofta og vil få overvidde som ligger mellom de opprinnelige størrelsene. Derfor kan man si at mønsteret kommer i 11 størrelser.
Det er egen tabell for strikkefasthet 17, 19 og 20 som gjør det enkelt hvis du får en annen strikkefasthet eller ønsker å bruke et annet garn. Jeg har alltid en slik tabell på mine mønster og håper det kan være til hjelp for mange.

Mønsteret finner du på Ravelry eller under fanen mine Strikkemønstre.
3 kommentarer:

  1. Nydelig farge på koften din Gitte. Likte veldig godt avslutningen på kanter og i halsen.

    Ser det generelt har blitt mer stille på både blogger og kommentarer, mulig det er sommerferie som er årsaken? Eller har vi kanskje bare tid til å lese små statusoppdateringer på Facebook? Nå, god sommer til deg Gitte. 🌞

    SvarSlett
  2. Så flott den var! Liker godt det enkle mønster og fargen! Her strikkes det usa rundt, var innom Purl Soho i NY og fikk startet et nytt prosjekt som er utmerket bilstrikk....

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...