mandag 12. mai 2014

Hals med forkortede rader

Nå er jeg ferdig med halsen. Må bare vise noen bilder av hvordan det ble :)Ryggen. Markørene viser hvor vendingene er gjort og den hvite tråden (lifeline) viser hvilken omgang jeg begynte med vendnger.
Jeg har brukt Japanease wrap and turn som metode for forkortede rader. Den blir mest vellykket synes jeg. Kort fortalt så fester man bare en maskemarkør til tråden som skal brukes til å tette hullet. Så strikker man den sammen med neste maske på første omgang som strikkes over alle maskene. Jeg har først tatt to snuinger før jeg begynte på vrangborden og så har jeg tatt flere snuinger i vrangborden på "gefylen". 

Japanease wrap and turn. Tråd på markører skal brukes til å tette hullet etter vendingene.
Ble veldig fornøyd med resultatet, og jakka ser veldig fin ut foran. Synes den er litt vid på ryggen, og det har jeg opplevd før også (jeg er litt brystfager), tror jeg må forsøke å ta færre masker/rapporter på ryggen for å prøve om det blir bedre en gang - kanskje på neste rundfellings-prosjekt???

Nå skal jeg strikke litt på en av armene for å se om det blir bra :)

4 kommentarer:

 1. Så fin den blir. Jeg liker både fargekombinasjonen og mønsteret. Og jeg holder på med 2dre jakke rad nå, med rundfelling. Veldig greit med rundfelling.
  Jeg strikket en vest for etpar år siden, med vendestrikk, som jeg kaller det ( forkortede vendinger)
  Jeg er også brystfager, og det er greit å forme plagget, slik at det ligger bedre på kroppen.
  Blir morro å se den ferdig. Lykke til videre med den.

  SvarSlett
 2. Aha! Sånne teknikker er bare geniale! (Jeg måtte på you tube for å ta en nærmere titt;))
  Kan man bruke denne metoden når man strikker feks heldress, og skal "utvide" buksebaken?
  Takk for tips:-))
  /Stine

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det kan du. Kan brukes på alt der det skal brukes forkortede rader :-)

   Slett
 3. Forkortede rader på rundfelling var smart. Jeg har egentlig ikke vært så begeistret for rundfellinger da jeg synes halsen ofte kommer litt høyt opp. Med rundfelling kan dette sikkert justeres noe. Du skriver at den blir litt vid på ryggen. Jeg pleier ofte å legge opp litt færre masker på ryggen enn forstykket, - og jeg er ikke spesielt brystfager, men synes det gir en bedre passform. . Min erfaring er at på de mønstrene hvor de er like blir genseren ofte litt løs i ryggen.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...