lørdag 14. desember 2013

Film-inspirert hals

For noen uker siden så vi filmen Thor på kino sammen med ungene.
En av de kvinnelige hovedrolleinnehaverne hadde på seg en stilig hals gjennom hele filmen. Dessverre har jeg ikke klart å finne bilder av henne med den fine halsen på.

Jeg ble selvfølgelig inspirert til å lage noe lignende.
Stikkord her er androgyn, rustikk, grovt, struktur.


Halsen skal være dobbel og er laget av garn som ikke klør. Det er delvis brukt dobbel tråd og delvis enkel. Jeg har strikket og hakket. Bortsett fra rillene er de andre strukturmønstrene på bildet under hakket, men det er også et parti med glattstrikk i grå merino. Halsen er laget frem og tilbake og heklet sammen etterpå. Fargene går i blå, grå, sølv, blå-svart.Mønster: Eget. Tunisisk hekling/hakking og strikking.
Garn: Puno Melange fra Rauma, Aventica Supreme fra Smc, Verona fra CeWeC, Fin fra Du store alpakka, Merinoull fra Sandnes.
Hakkekrok/pinner: 6, 7 og 8
Beskrivelse: Halsen kan brukes to ganger rundt halsen. Laget frem og tilbake, ca 120 cm, masket sammen og deretter lagt dobbelt med retta ut og heklet sammen i siden.


Slik blir halsen på:


Perfekt til min antracit fargede ytterjakke med pelskrave :)
Fortsatt god førjulstid!!

1 kommentar:

  1. For ein nydeleg hals. Og så flink du er til å kombinera hakking og strikk. Kjempestilig :) Vakker kofte du held på med og. Blir flott å sjå den ferdig. Ha ei fin førjulstid.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...