torsdag 20. desember 2012

Heklet snøfnugg

Har dere sett den skjønne Krystallkalenderen hos Tante Monika? Hun gir oss oppskrift på en heklet snøkrystall, isrose, snøfnugg hver dag i adventstiden. Enkel og fin pynt som like gjerne kan brukes som pakkepynt som på juletreet.

Tenkte jeg skulle lage noen som pynt på juletreet. Og at jeg skulle begynne med det enkle snøfnugget jeg lagde en del av i fjord som pakkepynt og dekor på en tovet jakke. Oppskriften har jeg funnet her.Men da jeg skulle hekle dette enkle snøfnugget etter den engelske eller amerikanske oppskriften brukte jeg litt tid på å finne ut av hvordan dette var igjen. Derfor har jeg nå laget en norsk oversettelse.

1 omg: Legg opp 8 lm og ta sammen til en ring med 1 kjm. 
(Eller lag en magisk sirkel med 8 fm rundt).
2 omg: 2 lm, 1 st rundt lm-ringen, * 3 lm, 2 st rundt lm-ringen *, gjenta fra * til * 5 ganger, 3 lm, 1 km i de første 2 lm. 
(Du har nå 6 lm-buer med to staver imellom).
3 omg: * 1 fm i første/neste lm-bue, 3 lm, 1 fm rundt lm-buen, 6 lm, 1 fm rundt lm-buen, 3 lm, 1 fm rundt lm-buen *, gjenta fra * til * i hver lm-bue.


Ønsker alle en fin adventskveld!

2 kommentarer:

 1. Nydelig!
  Takk for at du deler:)
  Og ha en fin jul!

  SvarSlett
 2. Takk for snøfnuggtips og mønster. Det der har stått på ønskelista mi over ting å lage, men tida strakk ikke til. Men jeg fikk laga et snøfnugg av nabby sammen med gutta.:)
  Jeg ønsker deg og dine en superfin jul!
  Klem Ellen :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...