tirsdag 19. mai 2015

Sylvia - ny vårjakke og mønsterslipp

Jeg har laget mønster og strikket en Sylvia kofte til. Den første Sylvia'en var i høstfarger, den kan du se og lese om her. Denne gangen har jeg tenkt på himmel-soloppgang-vårblomster når jeg valgte farger.
Jeg har forandret på halsen nå for at raglan-fellingen skal sitte riktigere på skuldrene og for å få halsen litt mer avrundet. Jeg ble veldig fornøyd med fasongen denne gang. Det har også vært flere som har teststrikket og som er veldig fornøyd med vidden i halsen og fasongen. Og det er nesten det vanskeligste når man lager mønster fra scratch synes jeg, å få vidden passelig i alle størrelser, samtidig som man skal rekke å bli ferdig med alle økinger. Det er et skikkelig puslespill å få til (særlig i de største størrelsene) og derfor viktig å få bekreftet med test-strikking. Gleden er derfor stor i dag, når mønsteret endelig kan slippes på markedet. 

Mønster: Sylvia, eget mønster. Strikket ovenfra og ned med raglan. Jakken har en valgfri bord nederst på bolen og kommer i to lengder. Jakken kan fasong-strikkes ved å bruke forskjellige tykkelser på pinnene på bolen. Det har jeg gjort denne gang.
Garn: Finull og Kauni ES og EQ.
Pinner: 2.5, 2.75, 3 og 3,25 eller 2.5 og 3 hvis den ikke fasongstrikkes.

Strikkefasthet: 26, men det er med en hjelpetabell for de som ønsker å bruke strikkefasthet 24 eller 28.
Størrelser: Mønsteret er i 8 størrelser fra str 36 til 56.

Sylvia'en i høstfarger er strikket som kort modell og er strikket i Silja og Fame Trend. 


Mønsteret kan kjøpes på her på Ravelry eller her fra bloggen min.

Jeg har gitt den nye Sylvia'en i vårfarger til mamma. Koselig å gi bort den til henne:)

6 kommentarer:

 1. Fatastisk har du laget :-)) Super mønsteret og deilige farger.
  Klem til deg

  SvarSlett
 2. Heldige mamma.
  ;o)

  SvarSlett
 3. En utrulig flott kofte med det flotteste navnet.
  Heldige mamman din

  SvarSlett
 4. Tusen takk for hyggelige kommentarer. Synes fremdeles din kofte er så nydelig, Sylvia :-) Det var det lyse, lette uttrykket samtidig med at den var fargerik og rustikk i fargene som inspirerte meg :-)

  SvarSlett
 5. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...