søndag 5. januar 2014

Haukelikofta - som støpt

Må innrømme at armene har vært litt drøye på denne genseren, men endelig er den ferdig!


Genseren er strikket i Pure alpaca og Sandnes alpakka. Falt fullstendig for brent orange fra Sandnesgarn, men dessverre hadde de ikke den riktige nyansen i lys grå siden jeg ikke ville ha en melert gråfarge, men en metallisk sølv-grå.

Mønsteret er gammelt og ligger som et gratis mønster hos Sandnesgarn her.
Jeg har ikke fulgt fremgangsmåten i mønsteret men strikket den fra toppen og ned etter eget mønster. Jeg har strikket den helt tettsittende slik at den er innsvinget i livet og har smalere ermer. 
Har brukt 4 farger i stedet for 5, og endret farge på noen partier i mønsteret for å få mer av den mørke grå fargen, og litt mindre orange.
Flere innlegg fra dette prosjektet finner dere her og her.


Mønster: Haukelikofta/Eget. Strikket rundfelling fra toppen og ned.
Garn: Sandnes alpakka og Pure alpaca fra Ice yarns
Pinner: 3 og 3,5
Garnmengde: 500 gram

Litt feil farger på dette bildet, se det øverste bildet for riktig orange-farge.
Når jeg har ålet meg inn i denne genseren er den faktisk ganske fin på :)

17 kommentarer:

 1. Skikkelig flott ble den. Og så moro at de gamle mønstrene kommer frem igjen!!!

  SvarSlett
 2. Genseren ble flott:) Det er kjekt å gjøre sin egen vri på mønstrene, da bli plaggene helt unike:)

  SvarSlett
 3. De gamle mønstrene er så flotte. Genseren din ble kjempefin!

  SvarSlett
 4. Jeg har funnet deg med deilig bilden fra genser. Herlig mønsteret og farger. Jeg liker mønster og mye farger, men jeg strikke bare av og til, fordi det er masse arbeid... men herlig resultat. Fantastisk har du strikket din fin genser. Jeg liker også raglanerme, fordi du har ferdig med sist masker :-) Fin uke deg...
  og godt nytt år deg og dine. Hjertelig hilsen fra Viola.

  SvarSlett
 5. Den er bare lekker, flotte farger, hilsen Beth

  SvarSlett
 6. Gamle gensere og kofter er jo helt in- og denne var kjempeflott! Jeg kunne aldri klart å strikke ovenfra å ned, slettes ikke uten oppskrift uansett:-) så flink du er:)

  SvarSlett
 7. Den er virkelig flott. Nå skal det sies at jeg er mer enn middels glad i oransje, men kanskje nettopp det gjør at den skiller seg litt ut fra mange av de tradisjonelle koftene. Flott ble den. Syntes det var en god idé å strikke den mer fasongstrikket, - da sitter den garantert bedre. Også blir snittet også litt mer moderne.

  SvarSlett
 8. Hei!! Så fantastisk fin genser!! Jeg har også den på lista mi!! Bare at lista er lang!!:-) anne Kari

  SvarSlett
 9. Så fantastisk flott!
  Denne har sneket seg inn på min lange liste også ;) lekker!

  SvarSlett
 10. Så fin den ble :) Har akkurat strikket denne selv, da etter oppskriften, men med andre farver. Valgte brun, oker som hovedfarver, grønn og rustrød. Nå holder jeg på å strikke stolpene, men mønsteret forklarer veldig dårlig for dummies ;) Kanskje du skjønner det? 12 masker strikkes rett begge veier så lang border er, men hva med den sårkanten som blir når man syr med maskina og klipper opp? Skal den bare være sånn på baksiden eller skal stolpen brettes rundt? Hva da med knappehullene? strkke doble? Hmmmm, ikke alltid like lett. Jeg håper du orker å svare meg :) Om du orker, svar gjerne her, jeg følger med på alt det flotte håndarbeidet du driver med.
  Hilsen håpefulle Turid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres fin ut i de fargene, Turid!! Tror ikke det er meningen at du skal brette denne knappestolpen slik at den blir dobbel. Det står ingenting om hva du skal gjøre med sårkanten, men enten kan du bare tråkle den fast på vrangen, strikke eget belegg eller sy fast et stoffbånd som dekker. Vet at noen strikker belegg og knappestolper i ett, altså legge til masker som skal dekke sårkanten. f.eks 12 masker til knappestolpe og 6 m til belegg. og f.eks strikke i glattstrikk det som skal være belegg og i rillestrikk det som skal være knappestolpe. Håper dette er til noe hjelp, lykke til :-)

   Slett
 11. Den var lekker!
  Min mor strikket den for mange år siden og nå ligger den som ekstra plagg i kista på hytta, men med helt andre farger og snitt. Det var jakke hun strikket og med vanlige innsatte ermer, - denne var mye finere!
  Filkk lyst på den jeg:)
  Flott blogg har du også, jeg setter meg på følgelista og legger deg til inne hos meg.

  SvarSlett
 12. En utrulig flott kofte du har strikket.
  Bildet til original oppskriften , der ser den så staut ut, med en altfor tett og høy hals. Veldig genialt å strikke den ovenfra og ned.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...