tirsdag 5. november 2013

Leken Fana dress

Jeg har strikket iherdig på denne (som jeg har fortalt litt om her), og jammen har det tatt sin tid...
Jeg har blitt en av Lenes Strikkeengler :-)

Dette har vært et prøveprosjekt der jeg har fått testet ut noen ideer angående raglan felling (el øking rettere sagt), øvd meg på mønsterstrikk og montering av glidelås.
Mønster: Eget. Strikket raglan fra toppen og ned. Border fra boka Fanatrøyer. Rompa er fra monsterbuksa.
Garn: Silja
Pinner: 2.5, 3 og 3,5
Garnmengde: Litt over 6 nøster rødt og 5 nøster hvitt.

Størrelse: 5-6 år.


Min første glidelås i strikketøy - en kombinasjon av egne ideer og tips på nettet. Ikke så veldig vanskelig og resultatet ble bedre en fryktet.

Nå håper jeg inderlig at den passer til jenta som den er tenkt til. Dette skal være en dress til å ha under regntøy og utedress. Tanken er at den ikke skal være for vid, men heller ikke for trang. Må si at jeg ikke liker å strikke plagg som ikke kan prøves på mottaker etterhvert. Det er så mye mer motiverende å strikke når man får bekreftelse underveis på at det kommer til å passe og at resultatet blir bra.


7 kommentarer:

 1. Super dress. Denne var virkeleg flott, blir god under ytterdressen til vinteren. Måten du sydde i glidelåsen var lur. må prøve den neste gong eg skal sette glidelås i strikk.

  SvarSlett
 2. For en flott jobb!!!! Skikkelig flott altså!!!!

  SvarSlett
 3. Fantastisk, utrolig nydelig!! Så imponert over denne dressen din!!!

  SvarSlett
 4. Aha...en onepiece, tenkte jeg da jeg så den hel! Og da i stor strs.....og det må da ha vært litt av en bragd. Hi hi....så var den til barn, og ikke til en russ.
  Kjempeflott ble den, og jeg likte at mønsteret er ulikt på bena.
  Bra strikket!

  SvarSlett
 5. Så fin den ble. Mye jobb. Ha en fin dag

  SvarSlett
 6. Kjempefin, kjempefin og kjempefin :) Så gøy å se at tøffe damer tør og leke seg, slik som det ble gjort i gamle dager :) Asymetrien er jo et ukjent fenomen når det kommer til disse typer mønstre, dog jeg liker denne varianten svært godt! Morsomt å tilføre noe nytt til tradisjonelle mønstre :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...