søndag 3. november 2013

Arvegods

Nå har det blitt veldig populært med gamle strikkemønstre.
Og det er veldig gøy!!
Må vise frem to gamle kofter som jeg har arvet.

Den første er en kofte med mønsteret Voss. Den har bestefaren min kjøpt på Husfliden i Molde. Den er veldig fint brukt og brun i bunnfargen.

Denne koften vet jeg ikke hvilket mønster som er brukt. Den er strikket av svigerinnen til bestefar. Den er litt mer slitt, men god og varm "ekstra-jakke" på jobben.

Gøy med slike gamle kofter, men fasongen er ikke alltid den beste synes jeg. De er jo kjempegode til å ha liggende og slenge på seg hvis det er kaldt, men som regel er det håpløst å få de under en ytterjakke. Derfor liker jeg å strikke i 50-talls fasong eller med raglan eller rundfelling. Da blir de mer kroppsnære, feminine og ikke minst anvendelige.

8 kommentarer:

 1. Herleg kofter. Har nokre eksemplar liggande eg og. Varmer godt, men som du skriv, ikkje so enkelt å få under ytterplagg :-)

  SvarSlett
 2. Knallfine - Vossakoften står på listen min!!!!

  SvarSlett
 3. Fine begge to. Vossekoften strikket jeg til gutten min da han var liten. Så fin. ;-)

  SvarSlett
 4. Det er noen kjempefine kofter du viser her. Og det er riktig, i år er det de gode gamle koftemønsterne som er mest populære. Det merker jeg, som jobber med garn.
  I fjor fikk jeg innom en kunde som hadde med en kofte som faktisk ligner litt på denne Vossakofta. Den var over 50 år gammel, og slutt på albumene og mansjettene. Kunden var innom for å få hjelp til å finne tilsvarende garn, for hun ville strikke nye ermer. Ellers så den jo helt fin ut. Det var morro å se.
  Jeg nevnte såvidt bloggen til livs Lyst på bloggen min, som har samlet på gamle mønster til kofter. De kan du finne i bloggen hennes.
  Ellers så jeg innlegget ditt om Fana kofta du strikker........såååå lekker! Og den boka er kjempefin. Jeg kjenner den ene forfatteren, Irene, som jobber på Husfliden i Bergen .

  SvarSlett
  Svar
  1. Liv og bloggen LivsLyst kjenner jeg godt til, har hjulpet henne med mange mønster :-)

   Slett
 5. Flotte kofter du har arvet!
  Syns vossakofta er så fin.

  SvarSlett
 6. Hei. Jeg ble helt henrykt da det på Pinterest "poppet" opp gamle norske kofter. Jeg er fersk på Pinterest, og jeg forstod i etterkant at det var mye fra din samling jeg hadde "pinet" inn i min mappe. Håper du ikke føler deg "innvadert" - jeg setter utrolig stor pris på arbeidet du har lagt ned med å samle kofter og gensere! Jeg hadde selv en stor eske med gamle mønster - uheldigvis ble de offer for en opprydding. Jeg skal prøve å bidra med mønster tilbake. Jobber som lærer i kunst og håndverk og koser meg på Pinterest. Du har dessuten en nydelig blogg. Mvh Gunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo hele tanken med Pinterest det at man skal pinne det som man liker at andre har pinnet. Så bare fint å høre at du liker samlingen! Jeg må se om jeg finner brukeren din på Pinterest. Og gi gjerne beskjed hvis du finner kofter som jeg ikke har. Bytter også gjerne oppskrifter :-)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...