lørdag 2. februar 2013

Og slik ble den...Nå er XO-tunikaen ferdig. Eller det vil si, jeg vet ikke om jeg er 100% fornøyd med avslutningen på bolen, så vurderer å ta opp de to siste rapportene. Men har jeg ikke gjort det til nå, så blir vel sikkert ikke det noe av...
Hals-kanten er strikket på, noe som ble veldig fint på genseren jeg strikket til kjæresten, men det ble  mer synlig på min genser. Burde kanskje strikket slik at det ble vrangt på retten, men da jeg holdt på å strikke, prøvde jeg ulike variasjoner, og dette var det jeg syntes ble best. Ofte blir det litt annerledes når man ser det fra avstand. Så  jeg er fremdeles usikker om jeg ble fornøyd med på-strikkingen av halskanten denne gangen. Hva synes du?
Uansett ble fristelsen for å sette på litt perler for fristene. Kanten med rett-masker var jo bare skapt for det liksom og grå-fargen litt kjedelig. Jeg måtte bare prøve...


Garn: Unico Alpaca (25% alpakka, 50% merinoull, 25% acryl) fra yarn-paradise.com
Mønster: Eget. Top-down genser med "saddle shoulders". XO fletter og ribbe-strikket v-hals. Modellen er ganske tettsittende, men er litt for stor for Katinka. V-utringningen er dypere enn på unisex-modellen, og kan fint lukkes med en knapp eller en fin nål hvis ønskelig.
Pinner: 4 og 4,5

Dette garnet var perfekt til denne genseren og fantastisk å strikke av. Man merker slett ikke akrylen i garnet (heldigvis), men jeg er veldig forsiktig med å presse/dampe garn med akryl, så det kan absolutt være en ulempe. Dessverre har de ikke dette garnet for salg lengre.
Ønsker alle en god helg. Her skinner sola og Ella (av Lene Holme Samsøe) har kommet på pinnene.13 kommentarer:

 1. Flott, rett og slett flott.
  Og nå klare jeg se hvorfor den kalles XO :-)
  Riktig god helg!

  SvarSlett
 2. Den var kjempeflott. Det ligger mye arbeid bak den.
  God helg!

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Kjempefin :-) kunne godt tenke meg å strikke den når oppskriften kommer på norsk.

  SvarSlett
 5. Flott, denne kan vel lett bli en favoritt. Flott farge også. ;)

  SvarSlett
 6. Takk for koselig kommentar om min genser - men jaggu er din suuuuuperfin. Jeg elsker halsen på den, å garnet ser nydelig ut. Litt akryl i garnet er ikke så farlig, det er litt vel mye akryl hysteri synes jeg :) Lekker er det rette ordet for denne. Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
 7. Fantastisk fin genser! Den elsket jeg :)

  SvarSlett
 8. Jeg blir helt stum av beundring for det du får til. Den ble helt utrolig flott. Nydelig passform, flettene nedover ermene. Helt fantastisk fin ble den. Jeg synes påstrikkingen av halskanten var fin som den var. Skulle gjerne lært den metoden.
  God søndag fra meg.
  Klem Ellen :)

  SvarSlett
 9. Denne ble jo bare helt utrolig flott. Synes halsen var noe av det som "gjorde" genseren. Elegant og flott. Det skjer såpass mye annet på genseren, med fletter og andre strikketeknikker, at jeg likte at halsen ble en forlengelse av midten. Smart.

  SvarSlett
 10. Kanon flott tunika!!! Håper du publiserer mønsteret etterhvert!!!

  SvarSlett
 11. Heisann
  Den ble utrulig flott, altså. Så fin passform.
  Og så er det jo så gøy at du har kreert mønsteret selv, så ingen annen har maken.

  SvarSlett
 12. Så fantastisk fin denne ble! Aldri sett mønsteret før, men definitivt en favoritt. Kunne gjerne hatt denne selv:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...