søndag 30. september 2012

Baggy pusegenser i Mohair

Pusegenser er jo et must i høst!
Jeg måtte lage min egen variant da jeg var heldig å få tak i et mohair-garn i en herlig lys sjokoladebrun farge.


Genseren er strikket etter samme super-enkle prinsipp som Josefine's lilla alpakka genser. Genseren passer perfekt over brystet, men er laget videre (etter kroppsfasong) over baken. Jeg har også økt to masker to ganger på ermene og felt av halvparten av maskene på en av de siste omgangene for å få en litt posete effekt på armene.
Det er strikket riller etter innfallsmetoden, og rillene på de to armene er ikke strikket likt. Armene på denne genseren er lange og gode - deilig på kjølige høstdager :)

Jeg har strikket en løs hals til genseren som går to ganger rundt halsen. Den har også tilfeldige riller.Garn:  Mohair Classic fra yarn-paradise
Mønster: Eget, top-down med raglan, perfect fit over brystet, baggy fasong nederst på armene og bolen. Strikket lengre bak enn foran vha. forkortede rader. Løs hals som går to ganger rundt halsen.
Pinner: 7
Garnforbruk genser: 340gr = 680m

Garnforbruk hals: 90gr = 180m


Dette var et enkelt prosjekt som jeg er veldig fornøyd med. Tror jeg kommer til å bruke både halsen og genseren mye. Men Josefine synes den er kjedelig...


11 kommentarer:

 1. Den er fantastisk!! Ligesom dine andre top-down gensere.
  Jeg føler mig vældig inspireret til at strikke en top-down genser af en eller anden art. Jeg er f.eks vild med din rosa 80´er genser :-)

  SvarSlett
 2. Nydelig farge på genseren, og myyye vakrere enn de det strikkes mye av for tida, denne tror jeg blir et favorittplagg på kjølige dager.
  Ha en fin overgang til oktober, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 3. Den var fantastisk fin,
  Både farge og fasong.
  MISUNNELIG!!!

  SvarSlett
 4. nei den var ikke kjedelig. kjempelekker og mye finere enn Skappelgenseren. mere figurvennlig denne. Eia var den min.
  Klemz

  SvarSlett
 5. Skikkelig deilig genser! Du er flink, altså! :)
  Jeg har funnet Drops-genseren min, tenk at jeg hadde glemt den! Men nå skal jeg strikke til den blir ferdig.
  Nydelig lilla lue under her.
  Ellen :)

  SvarSlett
 6. NICE :) Den likte jeg så godt. Heldige deg som er så flink å strikke.

  Koselig blogg du har. Den følger jeg gjerne videre :)

  God mandag til deg!

  klem
  Vigdis

  SvarSlett
 7. Flott genser! Både fin farge, fin fasong, myk og god. Rene kinderegget og vel så det. Må virkelig si at du imponerer med egenkomponerte mønstre! Det er skikkelig inspirerende å komme på besøk i bloggen din. :)

  SvarSlett
 8. Så deilig den så ut. Likte også fargen spesielt godt, med den duse brune fargen. tror den også kommer til å passer godt til en del annet du har laget. Varm nok blir den i alle fall?

  SvarSlett
 9. Un beau fil, une très belle couleur, et un très beau pull!!!! Bravo.
  Amitiés.Celeste

  SvarSlett
 10. Takk for utrolig hyggelige kommentarer! Oppdaget plutselig at jeg helt hadde glemt at jeg har strikket genseren lengre bak enn foran ved å bruke forkortede rader. Får skylde på den siste perioden med sykdom... Har oppdatert faktaboksen med dette.

  SvarSlett
 11. så finfin og deilig farge også!! kjempe smart å lage slik stor løs-hals og de omgangene med vrangstrikk gjorde seg riktig så bra :) den her genseren vil du nok kose deg godt i og mohair garnet er vel også noe vi kan huske fra 80-tallet :))

  klem og lag deg en kreativ weekend :)

  hilsen arnhild

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...