mandag 14. november 2011

Tovet poncho

Jeg har en stund hatt sååå lyst til å prøve å lage en tovet poncho eller cape. 


Etter at jeg var ferdig med poncho-toppen meldte behovet seg for et ytterplagg som man kan bruke med en tynnere poncho eller genser under. Det er alltid trasig å få gensere med vide ermer inn i en litt trang jakke med vanlige ermer. Kjenner du problemstillingen?


Derfor har jeg laget min første tovede poncho.

Den er strikket i Naturgarn Soft fra Gjestal (kjøpt på Sparkjøp). Et tykt og deilig mykt garn som er anbefalt pinner 9. Jeg har brukt pinner 12, så det har gått skikkelig unna på strikkingen. Jeg har brukt ca 17 nøster. 
Jeg har brukt denne poncho'en fra Drops (som ikke er tovet) som utgangspunkt. Det fine med Drops sine mønstre (bortsett fra at de er gratis...) er at det alltid er med et diagram. Og det er gull verdt! Jeg har gått ut fra diagrammet på denne ponchoen og fulgt beskrivelsen (bortsett fra halsen). Men jeg har beregnet maskeantall og antall omganger som var nødvendig for å få målene i diagrammet/oppskriften, ut fra en prøvelapp. Prøvelappen har jeg prøve-vasket for å finne ut hvordan dette garnet tovet ved vask i min maskin og for å finne strikkefastheten.


Min cape er ikke tovet mye, men slik at man kan se maskene og det gir en fin struktur synes jeg. Men hvis den hadde vært mer tovet, hadde den jo vært mer vindtett og enda varmere. Så jeg vurderer å ta den en gang til i maskinen på forsiktig 30 graders vask.


Så stor var poncho'en før vask:
Du synes kanskje den er kjedelig og grå? Og ja! Det synes jeg også! Men tanken er at den skal passe til alt jeg har av ponchoer og gensere. Den kan brukes over en genser med stor krave eller med en løs krave utenpå poncho'en. Og så kan den pimpes opp med brosjer som kan tas av eller flyttes. Jeg har laget et sett med litt julete tilbehør, men håper på å få tatt flere bilder i morgen, så følg med! ;-)


Da må jeg vel bare slå fast at jeg har blitt en del av "teppe-folket" jeg også...


I made this felted poncho/cape to use as outerwear with a poncho or swether underneath. I used the diagram for this poncho (wich is not felted) as a base, but re-calculated the ammount of masks to use. It is wery grey and boring for the moment, but it shall be used together with some fresh accessories - more pictures will come!

8 kommentarer:

 1. Ponchoen ble kjempefin. Ha en flott dag

  SvarSlett
 2. Så flott poncho.
  Gøy når man kan både ha den nøytral så den passer til alt, og piffe den opp med forskjellig pynt:)

  SvarSlett
 3. Superflot og god ide at tove den, så den bliver mere vindtæt. Elsker grå! ;-)

  SvarSlett
 4. For en flott poncho! Skikkelig smart å tove den, synes resultatet ble knallbra:)

  SvarSlett
 5. Likte den veldig godt. Gleder meg til å se den med tilbehør. Du er helt dronning på tilbehør.
  Klem Ellen :)

  SvarSlett
 6. Utrolig flott poncho. Har også sett på den ponchoen fra Garnstudio, men ikke tatt meg tid til å strikke den. Kjenner jeg ble litt inspirert nå :-)

  SvarSlett
 7. Hei
  Du har laget en utrolig nydelig poncho!! Jeg har veldig lyst til å prøve å strikke en slik, men jeg mangler dine ferdigheter. Husker du sånn ca hvor mange flere masker du måtte ha enn det oppskriften oppgav? Jeg må strikke større størrelse enn det du gjorde, men da har jeg i alle fall et utgangspunkt! Jeg likte din hals mye bedre enn den i oppskriften. Husker du hvor mange masker du hadde?
  Håper du har tid og lyst til å svare meg!
  Jeg er en utflyttet Arendalitt- og kjøpte garn på Sparkjøp på Stoa i forbindelse med et helgebesøk:)
  Mvh. Marit (marit,wroldsen@hotmail.com)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig kommentar. Jeg har skrevet om denne DROPS oppskriften og har den liggende på mail, så de kan du gjerne få.
   Jeg sender deg en mail!
   Lykke til!

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...