torsdag 2. juni 2011

Haging

Jeg benytter fridagen til litt haging. Nå har jeg en liten pause :-)


I det siste har jeg sikret meg en del planter jeg skal ha i den lille skråningen min

Her har jeg blandt annet kjøpt Otto Luyken laurbærhegg, hvite bunndekkeroser, hvit potentilla, bjørkebladspirea (hvite blomster) og en del krypende vintergrønne einer.

Jeg planter først det jeg ønsker meg aller mest (f.eks laurbærhegg), det som er størst/trenger mest jord (f.eks rosene) og vintergrønt. Deretter buskene (potentilla og spirea). Deretter må jeg vurdere hva mer det er plass til. Jeg skal i alle fall ha noen puter som blomstrer tidlig på våren. De skal plantes slik at de kryper ut over fjellet. Hanne har i dette innlegget tipset om Hageblåpute. Det ser fint ut! Har lyst til å blande lilla og blå og ha en eller flere grupper med dette. Jeg har tenkt å plante i små grupper for å unngå at det blir for rotete. Men tror jeg trenger noe med litt mer farge på også - noen stauder hvis jeg får plass :-)


Takk for alle tipsene jeg fikk i forrige innlegget om skråningen min! Jeg skal i alle fall ha clematis i området foran skråningen og kanskje i den ene siden av skråningen. Takk Silje!! Og lavendel og timian må jeg ha, det har jeg ikke fra før. Og forskjellige stauder skal jeg ha mange av, jeg har nemlig mange renner i fjellet og bed langs fjellet som etterhvert skal beplantes.


Hvis jeg skal komme med noen tips:
Plantestav. Dette er en stav/pinne du lager selv med målene av de vanligste planteavstandene. Veldig greit hvis man skal plante mye.
Isolere mot frost: 
Jeg har brukt avkapp av grunnmurspapp for å isolere mot fjellet da jeg oppdaget at det kom faretruende nært min ene lykke-laurbærbusk. Jeg har også fylt på litt ekstra godt med jord der. 
Jeg har tenkt å prøve det samme trikset med jordbær som jeg har tenkt å prøve å plante i en renne i fjellet. Det blir spennende...

5 kommentarer:

 1. Så heldig du er som har hagevær:O) Det høres ut til å bli flott i skråningen din. jeg liker også vintergrønt, og har med hell plentet einer i slike skråninger som dekker fint. Gleder meg til å se.
  Ha en god dag, kos deg, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Hei! Herlige, grønne bilder! Flott å se på for en hagegal som meg! Dette var et koselig sted, så jeg legger meg med glede til som følger hos Deg:o)
  Ha en fin ettermiddag!

  Heleneklem:o)

  SvarSlett
 3. Takk for tips om back up :-)
  Nå har jeg også gjordt det :-)
  og så skal jeg prøve å huske å gjøre det innimellom :-)

  Har tenkte noen ganger - tenk om alt forsvinner ...
  Men nå har jeg iallefall noe lagret :-)
  Takk for tips :-)

  Flotte planter :-)
  Jeg er litt misunnelig på dere som pynter i hagene deres :-)

  SvarSlett
 4. Det blir helt sikkert flott til slutt:)
  Her er det stiv kuling og regn. Ikke noe haging på meg i dag.
  Klem Ellen :)

  SvarSlett
 5. Ja, jeg er en stor tilhenger av Clematis, og er garantert sikker på at du ikke kommer til å angre. I min forige hage på Østlandet var jeg med på import av Clematis fra Danmark, og da bestillte jeg 5 vakre planter. Der er utallige arter og bare et lite fåtall som er å få tak i her i Norge. Håper du har et gartneri du bruker med godt utvalg.

  Gleder meg til jeg skal i gang med plantekjøp til denne hagen vår! Tenker du har kost deg masse i dag :) Masse flott til skråningen din!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...