søndag 29. oktober 2017

Mønster på Bøsetra genser
Bøsetra er et design jeg har jobbet med lenge. Mønsteret på Bøsetra genser er i salg her i bloggen min og her i Ravery butikken min. Mønster på jakke er under test-strikking og blir klart om noen uker.
Det er mange valgmuligheter i dette mønsteret: genseren kan strikkes i mange farger eller i bare to farger, med hullmønster på bolen eller med glattstrikket bol. Genseren kan strikkes med innsving eller rett ned. Arbeidet strikkes fra toppen og ned.
Fordi hovedborden går over veldig mange masker er det kun tre ulike «størrelser» på genseren, ut i fra masketallet som legges opp. Men siden genseren kan strikkes med garn i ulike tykkelser kan det oppnås mange ulike størrelser – fra overvidde 81 til 142 cm. Garn med strikkefasthet 22-28 kan brukes, helst garn som gir en tynn stoff-følelse, se mange garnforslag i mønsteret. Hvis du synes det blir vanskelig å få riktig størrelse på genseren, vil mønsteret på Bøsetra-jakka komme i mange flere størrelser.
Jeg har strikket opp genseren i to garn-kvaliteter og to varianter: Variant 1 - Mari fra Telespinn (sf 24) med mange border og farger, hullmønster og innsvingt fasong. Variant 2 - Sølje pelsullgarn fra Hillesvåg (sf 22), genser i 3 farger og med færre border, rett fasong og hullmønster.
Andre garn som kan brukes: Sandnes Alpakka, Sandnes alpakka silke, Sandnesgarn Spøt, Du store alpakka - alpakka ull, Drops Flora, Drops Alpakka Silke, Knit At Home - Superfine alpakka merino
Mønsteret Bøsetra er oppkalt etter ei seter på Lesja, som familien min brukte som hytte da jeg var barn og ungdom. Jeg har mange gode minner derfra :)2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...