fredag 30. juni 2017

Islandsk garn


Vi har hatt en utrolig flott tur til Island.
Har sett mye vakker natur og vært i noen fantastiske garnbutikker.
Her har hver garnbutikk tatt inn forskjellig utenlandsk garn i tillegg til islandsk ull, så det er veldig gøy å kikke i alle garnbutikkene. 
Først litt om islandsk garn.


Jeg falt pladask for den olivengrønne fargen i det islandske garnet Einrum. Det er blanding av islandsk ull og thai silke. Garnet skal strikkes på pinne 3-4 og er drøyt - 208 meter på 50 gram. Gleder meg veldig til å prøve det :)

Garnet kjøpte jeg på en garnbutikk som heter Amma mus i utkanten av Reykjavik. Her hadde i tillegg garn fra Isager, Knitting for Olive og Raumagarn bl.a. Og de hadde veldig mye ferdig strikkede plagg utstilt, og særlig mange fine barneplagg.På bildet under er det Lettlopi. Jeg hadde veldig problemer med å bestemme meg for hvilke farger jeg skulle ta og endte til slutt opp med høstfarger.


Jeg gleder meg også til å prøve Einband. Det har jeg ikke prøvd tidligere. De hadde mange vakre farger og selv om jeg hadde bestemt meg for å velge sommerlige farger, endte jeg opp med denne spesielle krydder-brune nyansen.


Bildene under er fra The Handknitting Association of Iceland som ligger i sentrum av Reykjavik. Her selger de ferdigstrikkede gensere og har et utrolig utvalg. De selger også islandsk garn.

To rader med gensere. Det er hyller fra gulv til tak rundt hele rommet.
Jeg kjøpte også litt Platelopi. Det har jeg heller ikke forsøkt før, så det blir spennende. Har tenkt å prøve med bare en tråd først og se hvordan det går. Ellers kan man strikke med dobbel tråd eller med en følgetråd av f.eks Einband eller kidsilk.


Tunika uten ermer strikket i platelopi i en nydelig blå nyanse. Fra The Handknitting Association of Iceland.

Genere strikket i dobbel el trippel platelopi. Fra Alafoss wool store. Strikket på tykke pinner så de er luftige og myke.

Alafoss Wool Store
Det er absolutt en fordel med bil, det er lite garnbutikker i selve sentrum/gågatene i Reykjavik. Kjedebutikker som A4 og Hagkaup har også en god del garn. 

Vi var i flere garnbutikker enn dette - kanskje mer om det en annen dag :) Vi fikk sett mye natur på turen også, se gjerne i fotobloggen min også :)

Þingvellir nasjonalpark - Þingvallavatn

1 kommentar:

  1. Takk for deilig turen... så fantastisk du har hatt. Herlig med masse garnbutikker og flott naturen. Island er på ønskelisten min :-))
    Jeg strikker veldig gjerne med Lettlopi ... genser og kjole. Kjempeflotte genser og jakker du viser. Takk for vakre bilder.
    Masse glede med strikke ... Islandstrikk er fint.
    Hilsen fra Viola

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...