søndag 10. januar 2016

Ny syalong - 50-talls kjole

Det er ny syalong i facebook-gruppa Voksne sygale og tema er kjole i 50-talls stil.

Det er jo et tema som passer meg midt i blinken og jeg tar fram noen gamle planer som jeg endelig kan få gjennomført. Jeg har vært og kikket i stoffene jeg har liggende på sy-rommet. Siden det er vinter, så har jeg lyst på litt mørke farger og jeg har valgt to stoffer som går i mørkt flaskegrønt. Jeg har tenkt å kombinere de to stoffene. 


Kjolen skal ha mye vidde i skjørtet og fasongsydd overdel. Overdelen skal fores og kantes. Jeg har også tenkt å ha litt detaljer på kjolen, og har tenkt å ha store lommer som en del 50-talls kjoler hadde. Tror ikke jeg skal ha krage på kjolen, siden jeg skal strikke en kofte til. Da er det best uten krage og ermer synes jeg. Garn har jeg allerede liggende og designet har ligget til modning i mange måneder. 

Jeg skal kombinere to mønster slik at fasongen blir noe som ligner på bildet under (men uten krage). Jeg skal bruke mitt vanlige mønster på skjørtedelen, det jeg har brukt på alle mine 50-talls kjoler. Men lage en ny overdel, the basic bodice,  fra boken "Sew many dresses, sew litle time".


Heldigvis trenger ikke kjolen å være ferdig før slutten av februar, så jeg har god tid :)

2 kommentarer:

  1. Spennende. Gleder meg til å se resultatet :-)

    SvarSlett
  2. Gleder meg til å se denne kjolen. Endelig syr du litt igjen.
    Gunn
    ;o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...