torsdag 10. desember 2015

Russesokker


Det nærmer seg jul og det er kjekt med litt småstrikk (les julepresanger)

Jeg har strikket noen par med russesokker, dessverre har jeg ikke tatt bilde av alle. Synes de er så fine og det er gøy å strikke i ulike fargekombinasjoner. Jeg har planer om å strikke til meg selv også, de skal være rød og rosa :)

Jeg bruker garnet Sterk. Sokkene blir utrolig myke og det er lett å strikke jevnt i dette garnet. Strek er forsterket med nylon slik at sokkene ikke blir utslitt med en gang, og det finnes i mange herlige farger. Jeg har brukt denne gratis oppskriften, men byttet ut diagrammet med et stjernediagram som ligner på mønsteret på Kari Traa ull-undertøyet.

Dette er gøy strikk. Men bare ett tips: Når hælen skal strikkes, så tar man opp masker på begge sider av tråden som er strikket inn. Da er det lurt å strikke noen omganger på hælen før man tar ut tråden, for på den ene siden blir det litt merkelig og det er ikke lurt å henge seg for mye opp i dette... Bare strikk noen omganger før tråden tas ut så går det helt fint :)

Disse skal få en heklet kant øverst så det ikke ruller seg ned...

peiskos

7 kommentarer:

 1. Så lekre😊. Takk for link til oppskrift!

  SvarSlett
 2. Kjempefine ble de , elsker den måten å strikke sokker på , slipper å tenke hælfelling :)

  SvarSlett
 3. Så fine sokkene ble i blåtoner! Jeg har veldig sansen for slike russesokker og har lenge tenkt på å strikke slike. Kanskje det blir neste år :)

  SvarSlett
 4. Den måten å strikke hæl på hadde jeg ikke sett før. Kjempefint mønster du har i sokkene. Men russesokker, det hadde jeg heller ikke hørt om?

  SvarSlett
 5. Hei, Gitte!

  Så fine sokker du har strikket! Fargekombinasjonen rødt og rosa høres helt supert ut! Jeg har to voksne sønner, med rimelig store føtter (str 47 - 48), og de har vært så heldige og fått STORE russesokker i julegave fra sin "bonusbestemor" i de siste årene. Nå er imidlertid bestemor for sliten i nakke og skuldre, i tillegg har synet sviktet. Kan hende jeg prøver meg på oppskriften du linker til, må jo ha julestrikketøy :)

  Ønsker deg en fortsatt fin adventstid!

  Klem fra Levanger

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...