søndag 30. november 2014

vinterVarm på Ravelry

Da har jeg fått laget mønster på vinterVarm. Mye arbeid, men det har også vært koselig og lærerikt. Har først laget et utkast til mønster og deretter strikket på en ny genser og oppdatert mønsteret etterhvert.Mønsterdiagrammet er jo som tidligere nevnt fra dette gamle mønsteret. Det er vel det man kaller redesign :)

Mønsterbeskrivelse: Eget - vinterVarm. Strikket fra toppen og ned. Overdelen er strikket frem og tilbake, men under erme-hullene er den strikket rundt. Det er strikket forhøyning bak i nakken ved å bruke forkortede pinner. Genseren har A-linje fasong og båt-hals.
Garn: Baby alpaca yak og Drops Air
Pinner: 4,5 og 5Genseren er slett ikke ferdig ennå, det gjenstår en arm og nederst på bolen. Det er en skikkelig kosegenser (og røyter deretter...), men garnet er fantastisk. Mykt og pusete og godt å strikke med. Det passer fint til mønsterstrikk da resultatet blir jevnt og fint og det er ikke så pusete at mønsteret forsvinner. Ikke blir den særlig tykk heller. Selv om det er samme strikkefasthet som Nepal, blir resultatet mye tynnere.

Genseren er strikket på pinne 5 og det er ganske mange garnsorter som kan brukes: Dale Cotinga, Puno fra Rauma, Sandnes Alpakka Ull, Sandnes Kashmir Alpakka, Sandnes Soft alpakka, Viking Eco alpakka, Viking Eco Ull, Cataluna fra CeWeC, Drops Air, Drops Big Merino, Drops Big Fabel, Drops Alaska, Lett Lopi.
I tillegg er det en rekke kombinasjoner av en tråd kid-silk og en tråd tynn ull som er glimrende til denne genseren:
En tråd Plum + en tråd Finull/PT2, e
n tråd Plum + en tråd babyull/Lanett/Silja/Sisu/Tynn alpakka/Sandnes mini-alpakka/Drops alpakka.


Du kan kjøpe mønsteret ved å bruke denne knappen (trenger ikke å være medlem av Ravelry):Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...