søndag 22. juni 2014

Synve i sommerversjon

Jeg har hatt skikkelig beslutningsvegring angående stolpe og knapper på denne sommerkofta. Derfor har den blitt liggende en stund før jeg gjorde den ferdig i dag morges. Jeg har kjøpt inn flere sett med knapper til denne, først noen hvite med en liten rød kant som skulle brukes på en vanlig stolpe. Deretter noen blomster-knapper til å bruke når kanten bare skulle brettes inn slik jeg har gjort nå. Innerst inne hadde jeg slett ikke lyst til å ha knapper på jakka, så det ble slik det ble til slutt da :)


Jakka er strikket i Bjørk, et deilig garn å strikke med og resultatet er tynt og lekkert. Når det gjelder fasongen så ble den jo så som så, slik jeg har nevn i dette innlegget. Jakka er kjempefin foran, men veldig vid på ryggen, det er rett og slett for mange masker på ryggen. Men jeg synes den ble søt likevel og kommer til å bruke den til kjoler og kanskje dongeriskjørtet fra forrige innlegg.

Mønster: Eget med mønsterborder fra Synve. Strikket fra toppen og ned med rundfelling.
Garn: Viking Bjørk (bomull og merinoull)
Pinner: 3 og 2,5
Endringer: Gjort om til voksen størrelse ved å gå ut i fra hvor mange repetisjoner av mønsteret jeg trengte for å få riktig overvidde. Forkortede rader på halskanten. Lengde til midja. Korte ermer ala Bernadette i Big Bang Theory :)

Jeg synes Bernadette i TV-serien Big Bang Theory er så flott i sine søte kjoler og små cardigans. Har lyst til å lage flere slike kjole-jakker, men nå går plutselig sommeren veldig kjapt...10 kommentarer:

 1. Nydelig cardigan Gitte!!! Og et genialt plagg til både sommer og vinter. Synes den passer hele året - og herlig med friske farger også på vinteren :-)

  SvarSlett
 2. Utrolig søt.
  ;o)

  SvarSlett
 3. Utrolig flott jakke! Og jeansskjørtet under var også flott, super idé. Legger meg til som følger jeg :-)

  SvarSlett
 4. Den er kjempeflott!!!
  Ja, noen ganger trenger man ikke stolper og knapper osv.....den er fin som den er nå.
  Og det gjør heller ikke noe om den er vid bak, siden den er kort og går inn ved vrangborden. Den hadde jeg iallefall bruktbil ALT. Kjempefin er den.
  Og selvfølgelig i den fineste fargen ;)
  God søndag, klem

  SvarSlett
 5. Rødt og hvitt er bare så fint. Nydelig til dongeri som du sier. Mønsteret og strikkingen er så fint gjort. Flink er du virkelig.
  klem

  SvarSlett
 6. Veldig søt jakke, og syntes det var fint uten knappene. det er jo ikke så ofte av vi knepper helt igjen annet enn midt på vinteren er det vel?

  Så morsomt at du har sett på The Big Bang Theory og tenkt på stilen til Bernadette. Det samme har nemlig jeg gjort og tenkt som du at jeg synes det er veldig fint med de korte jakkene til kjolene hennes. Hun har en veldig feminin stil, samtidig som hun har former og er liten. - Tror nok jakken din blir et flott følge til dongeri skjørtet ditt. :)

  SvarSlett
 7. For en nydelig jakke du har laget. Kjempefin fassong på jakken, og mønsteret likte jeg veldig godt :)

  SvarSlett
 8. .....Ebeltoft er en herlig by!!!! Kommer du derfra, kanskje?
  Det er Balleby som er lagt ned. Jeg husker den fra år tilbake, da vi bodde der i sommerhus. Da var jeg ofte innom, kan du si.
  Vi så etter den nå, men vi fant den ikke. Godt vi fant museet med lekker håndfarget garn, og ellers var vi innom den andre garnbutikken der også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper duser svaret mitt her Sylvia. Faren min kommer fra en landsby i nærheten som heter Eg. Har vært der veldig mye ja :-) Et herlig område av Danmark! Da må jeg jo på den gamle farvergaard skjønner jeg :-)

   Slett
 9. Så flott sommerjakke :) Misunner alle som kan gå i rødt, det er en knall fin farge! Jeg ser ikke ut i fargen ;) Nyt fine sommerdager på Sørlandet :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...