lørdag 5. oktober 2013

50-talls kofter & Hvordan holde motivasjonen oppe del 2

Grunnen til at motivasjonen ofte daler i midten eller slutten av et prosjekt er jo at man har mistet fokus. Du har holdt på en liten evighet og har for lengst planlagt nye prosjekter og kjøpt inn garn - ja kanskje til flere nye prosjekter. 
Ofte synes jeg det hjelper hvis du klarer å få tankene tilbake på arbeidet du skal gjøre ferdig. For kofta jeg holder på med nå får jeg ny inspirasjon ved å se på bilder av gamle kofter i samme stil.


Jeg planlegger og funderer på detaljene som gjenstår - knappestolpe og krave. Knappene er handlet inn. De kjøpte jeg på husfliden i Oslo.


Jeg elsker kofter i nostalgisk 50-talls stil, ganske figurnære, gjerne kort modell som passer til skjørt eller kjole, tettsittende i halsen og med stå-krave (et must!). Ser av disse bildene at knappestolpen ofte var rillestrikket faktisk. På kofta jeg har brukt som utgangspunkt (fra Hjemmet nr 42/93) er det perlestrikket knappestolpe. 
Jeg hadde planer om å ha glattstrikket dobbel knappestolpe med broderte knappehull. Og stå-krave med mønster. Men da jeg fikk prøvd kofta på etter oppklipping foran, fikk jeg mer lyst til å ha den uten knappestolpe slik som koftene på bildet under:


Er veldig usikker på om dette er en god plan, for det virker mye stødigere og holdbart med en fast knappestolpe. Og jeg er mer sikker på at resultatet blir bra da. Men jeg bare må prøve uten, synes det er så fint!! Og kofta er vid nok til det. 

Er ikke disse gamle koftene nydelige? Bildene av disse gamle koftene har jeg samlet og lagret på min Pinterest tavle Old Norwegian Knitting.

12 kommentarer:

 1. Heisann
  Så flink du har vært, som har tatt deg sammen og bestemt at du skulle bli ferdig med prosjektet ditt.
  Det blir bra, og jeg elsker fargene du har valgt.
  Men uten knappestolpe??? Tja...jeg synes MED er finest, men det er jo ikke min jakke. Ellers kan du ha skjulte trykknapper. Kommer bare med forslag. Det DU velger, blir nok det beste.
  Ønsker deg en riktig fin helg. Klem

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner meg godt igjen i forhold til det å ha kjøpt inn nytt garn til et "mer" spennende prosjekt enn det man har på pinnene. Litt av en utfordring det.

  Ser enig med Sylvia i at jeg ville foretrukket jakken med knappestolpe, men som hun sier så er det ikke jeg som skal bruke jakken. Fin blir den sikkert uansett. :)

  SvarSlett
 3. Så mange fine koftebilder du har samlet! Kjempefine kofter alle. Forstår at det er vanskelig å holde motivasjonen oppe når en holder på med et så stort prosjekt, jeg har lett for å falle av da. Lykke til videre- med eller uten knappestolpe:)

  SvarSlett
 4. Vakre kofter. Jeg holder på med nordkappkoften og det er som du sier, garn som venter på nye prosjekter, men jeg skal gjøre koften ferdig først.
  Ha en fin søndag ettermiddag.

  SvarSlett
 5. fin uten knappestolpe

  SvarSlett
 6. Kjempefin kofte du har strikket, - ble så "ryddig" og fin uten knappestolpen. Lager du mønstre selv? Jeg får ikke hvite øverst til høyre på bildet ut av hodet mitt, - er det ditt eget mønster eller vet du hvor det er å finne/kjøpe?

  SvarSlett
  Svar
  1. Den hvite kofta øverst til høyre på det øverste bildet er Husfliden nr 419. Et gammelt mønster som også finnes i nyere utgaver. Mønster fås hos Husfliden/Norsk Flid.

   Slett
  2. Tusen takk for opplysninga. Har hittil ansett det å strikke kofte som litt for avansert, men det er nok bare fordi jeg ikke har prøvd. Nå skal jeg prøve. Mye god inspirasjon her på bloggen din! :)

   Slett
 7. Vet du hvor det går an å få tak i mønster til den øverste grønne kofta? Den var bare helt nydelig

  SvarSlett
  Svar
  1. Du finner mønster på den i facebook-gruppa Koftegruppa, bildealbum Rundfelling :-)

   Slett
 8. Vet du hva navnet eller hvor jeg kan få tak i mønster på den hvite å blå koften nederst til høyre?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det husker jeg ikke akkurat nå, du kan jo spørre på Koftegruppa på facebook :-)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...