søndag 25. august 2013

Siste sommertopp...

denne sommeren :)Jeg har som nevnt hatt dilla på topper denne sommeren. Jeg hadde faktisk ingen som var hjemmestrikket eller heklet fra før. Og da jeg begynte å lete fant jeg så mange jeg hadde lyst til å lage. Dette var en av de, gratis mønster fra Schachenmayr Smc. Siden jeg ikke fant det opprinnelige garnet, Cotton Bamboo Batik, har jeg brukt Summerspun fra Rowan. Garnet er laget av en tråd bomull og en tråd merino som er tvunnet sammen, og det er overraskende godt å strikke av.  

  
Toppen strikkes fra nederst i V-utringningen og utover. Kan dessverre ikke skryte av at mønsteret var særlig godt beskrevet, men det gikk likevel greit å skjønne. 

Mønster: Gratis mønster fra heftet Inspiration S20 Coatscraft/Schachenmayr Smc.
Garn: Summerspun fra Rowan, 50% bomull 50% ull.
Pinner: 4,5.
Endringer: Økt litt ut over hoftene.
Garnforbruk: 9 nøster. 1080 m
Jeg ble veldig fornøyd med fasongen. Den er passe vid over skuldrene og selv om det er V-utringning både foran og bak sklir den ikke ned fra skuldrene. På meg sitter toppen akkurat som den skal (den er litt stor for Katinka...). Til vinteren kommer jeg til å bruke denne som en tunika, med en tynn bomulls-topp med 3/4 lange armer under.

Har lyst til å strikke denne i et garn som det er mer fargeskifte i, kanskje Nordlys :) Men nå er planene for strikk framover uendelig lang så det blir kanskje vanskelig å presse inn... 


2 kommentarer:

  1. Det så ut som en morsom modell å strikke, til tross for mangelfullt forklart mønster. :)

    Synes den ble fin til jeans, så kan du sikkert finne flere varianter etterhvert. Utfordringen er vel heller å bremse når ideer til nye prosjekter begynner å ta overhånd. - Har tenkt mange ganger at jeg egentlig ikke har tid til å jobbe, for det er så mye jeg har lyst til å sy og strikke.. Mannen er ikke like positiv til den løsningen. :)

    SvarSlett
  2. Den var lekker, flott farge. Jeg setter pris på høsten, får så mange ideer på hva jeg skal lage. God høstjakt. Klem fra meg.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...