søndag 16. juni 2013

Overraskende fin

For en stund siden fortalte jeg om et nytt prosjekt jeg hadde på gang. En Tine Solheim inspirert sikksakk poncho. 
Den har ligget halvferdig en stund nå. Jeg har bare jobbet med den når været ikke har vært for fint. Den er ganske varm å sitte med i varmen, så sommer-prosjekter har vært prioritert på de fine dagene. I dag regnet det loddrett så da var det greit å ferdigstille den :)
Jeg har hakket istedet for å strikke og brukt ulike garnkvaliteter i grått, sort, offwhite og gull. Jeg har brukt ull i kombinasjon med ulike effektgarn.For å få en mest mulig fin fasong, har jeg begynt øverst og jobbet meg nedover. Når jeg var ca ved midjen har jeg økt en maske på annenhver spiss og ca ved hoftevidde har jeg økt masker på de gjenstående spissene. Jeg ville ikke ha poncho'en alt for vid over skuldrene, men har heller økt masker over baken for å tilpasse etter min (brei-over-ræva-)kroppsfasong.

Kantene i sidene og halskanten er strikket i perlestrikk og knappene er laget selv av fimo. Kanten nederst på for- og bak-stykket rullet seg veldig opp, men ble bra med en heklet kant av fastmasker og pressing. Jeg hadde ikke laget en halsåpning på ponchoen, bare en rett åpning som var veldig sikk-sakk'ete. Jeg lagde en halsåpning ved å sy søm på maskinen og klippe av uønsket "stoff". Deretter tok jeg opp masker og strikket en dobbel halskant.Halskanten før sying og klipping. 

Jeg ble veldig positivt overasket over resultatet av ponchoen. Den er mer kledelig enn jeg hadde trodd og jeg tror den kommer til å bli brukt, ikke på de fineste sommerdagene men definitivt til høsten :)
Inspirasjon fra Tine Solheims nyeste bok Masker og Interiør:


Fimo hjerte - kanskje til et nytt smykke?3 kommentarer:

  1. Wow, fantastisk flott, og imponert over at du har hakka eit så stort plagg :) Og så fin effekt med dei ulike garnkvalitetane. Og flotte knappar, og nydeleg hjarte. Du har god grunn til å vera fornøgd og stolt over resultatet :)

    SvarSlett
  2. Wow, kjempeflott vest. Tenk at du har hakket den. Jeg strikker jo på noe lignende, og synes DET tar tid. Å hakke tar dobbelt så lang tid.
    Flotte knapper, som du også har laget. Hva du kan, altså.
    Og det hjertet, sukk, så nydelig.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...