onsdag 29. mars 2017

En Bragd for alle i familien


Stjernebragd, Blomsterbragd, Minibragd og Mikrobragd - her er noe for alle i familien - liten eller stor - gutt eller jente :)
Med stjerner eller blomster, med få farger eller mange farger :)

tirsdag 21. mars 2017

StjerneBragd

For snart to år siden lagde jeg den feminine damekofta BlomsterBragd og deretter barnekoftene MikroBragd og MiniBragd. BlomsterBragd var veldig inspirert av vevde krokbragdmønstre, mens barnekoftene er en veldig forenkling av mønsteret. Det har hele tiden vært tanken å lage en voksen-kofte i tykkere garn med samme mønster som i MikroBragd og MiniBragd, og nå fikk jeg endelig gjort det :)


Jeg har strikket den som genser i Rowan Feltet Tweed. Et utrolig deilig garn som er veldig melert. Til tross for en strikkefasthet på 22-24 masker pr 10 cm, er det 175 meter på et 50 grams nøste, så det er veldig drøyt. Jeg brukte kun 5 nøster i bunnfargen i denne genseren som tilsvarer XL i størrelse.




Jeg jobber med mønsteret, og håper å ha det klart om ikke så lenge :) Det er beskrivelse på genser i mønsteret, med en forklaring på hvordan den kan gjøres om til jakke/åpen kofte.


lørdag 11. mars 2017

Så fornøyd med min nye Kjerstin genser


Det begynner å bli en stund siden jeg ble ferdig med denne genseren nå. Den har allerede blitt en stor favoritt og blitt brukt mye :)



Mønster: Kjerstin av Rachel Søgaard. Gratis mønster fra Filcolana.
Størrelse: XL
Garn: Bunnfarge i mørk grå-blå 
Unico Alpakka fra ice-yarn, mønsterfarger i Drops Nepal og Dale Cotinga.
Pinner: 5 og 4,5
Detaljer: Inspirert av Bohus-gensere der det strikkes en del vrangmasker i det flerfargede mønsteret. Jeg har valgt egne farger og har avsluttet med i-cord bindoff. 



Jeg ble veldig fornøyd med i-cord bindoff som avslutning i halsen, og kommer til å bruke det igjen på lignende prosjekt. 

lørdag 4. mars 2017

Min sporty GromHettegenser

Etter å ha strikket GromHettegenseren til datteren min, var det noen justeringer på mønsteret som jeg ville gjøre. Da var det bare å brette opp ermene og strikke en til for å sjekke at endringene ble bra.




Jeg valgte to farger på min, korall og mørk grå. Synes de fargene er veldig fine sammen, og siden jeg har planer om å bruke den til og fra trening, må den jo være litt sporty :)


Mønster: GromHettegenser til voksne. Mønsteret finnes på Ravelry og her i bloggen.
Størrelse: L
Garn: Drops Cotton Merino farge 13 korall og Classic cotton Merino fra Knit at Home farge 802 mørk grå
.
Pinner: 3,5 og 4
Detaljer: Vevstrikk-mønster (kun en farge pr omgang), raglan, hette med løpegang og mulighet for snor, enkel vrangbord i livet. Dype lommer. Jeg har brukt mønsteralternativ 3 med bare to farger.


Her er link til mønsteret i Ravelry



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...