lørdag 30. juli 2016

Går tregt med syinga

Jeg har lenge hatt veldig lyst til å sy sommertopper og kjoler. Og jeg begynte på en kjole, tror det var i begynnelsen av juni. Men jeg har ikke helt kommet i sy-modus og fått roen til å prioritere sying. Derfor har kjolen ikke blitt ferdig. Nå, helt på tampen av ferien, har jeg endelig fått tatt opp tråden og begynt å sy på sommerkjolen 2016 :)

Understitching brukt for å fin halskant
Det er en 50-talls kjole (selvfølgelig) av et skjønt blomstrete stoff som jeg kjøpte for noen år siden. Jeg skal sy en annen overdel på kjolen denne gang (basic bodice) og forhåpentligvis få den til å passe til kjoledelen jeg alltid bruker. Men denne gangen skal jeg prøve å ha kortere nederdel enn jeg pleier. Det er litt spennende hvordan resultatet blir :)

Jeg bruker mønster fra boken "Sew many dresses, sew little time" for første gang. Boken er en håndbok i kjolesying og veldig motiverende. Prinsippet i boken passer meg utmerket og er noe jeg har gjort lenge i grunn. Kombinere ulike overdeler med ulike kjoledeler. 


Kjolen skal fores, men ha skråbåndskanter på ermehullene, derfor kan jeg ikke følge boka helt, og må som vanlig finne ut selv hvordan det er best å gjøre ting.
Nå er "the basic bodice ferdig, etter litt endring på mønsteret og et ekstra innsnitt. Nå mangler kjoledelen, skjult glidelås og kanter og detaljer på kjoledelen. 
Det blir, det blir...


fredag 29. juli 2016

Line-genser

Jeg har strikket en ny genser til datteren min. Hun visste ikke at jeg strikket den til henne, men ble tydeligvis fornøyd med den for hun har bodd i den siden.



Genseren er strikket i garnet Line og var veldig gøy og rask å strikke. Jeg har hatt den som inni-mellom-prosjekt i sommer. 
Jeg har lyst til å strikke den til meg selv også av terrakotta-farget Line-garn jeg har liggende, men har også andre gensere på lista som hadde vært fin i det garnet. 


Mønster: Sandnes hefte Line 1505, design nr 14. Str M
Garn: Sandes Line
Pinner: 5
Info/detaljer: 
Jeg har strikket to riller og heklet en kant med krepsemasker nede på bolen for å unngå at den ble slaskete i kanten nede. Jeg har felt en eller to ganger ekstra i halsen og det ble veldig passelig vidde.



mandag 25. juli 2016

Gromjakka 2

Dette er min andre Gromjakke og denne gang ville jeg prøve garnet Sandnes Merino. Valgte litt tøffe guttefarger og ville at minst en av fargene skulle være litt knall (den turkise). Synes denne jakka er tøff guttestrikk og gøy å strikke siden den innbyr til lek med farger. Det er 3 ulike mønsteralternativer i mønsteret, i tillegg til at den kan strikkes ensfarget. Man kan også strikke ensfarget på deler av plagget, f.eks på bolen.



Jeg ble godt fornøyd med garnet denne gang også, men resultatet er mye tykkere og jakka vil helt klart bli veldig god og varm til vinteren. Tenker denne blir god å ha i barnehagen :)

Se min første Gromjakke her. Mønsteret selges på Ravelry her eller under fanen Mine Strikkemønstre her i bloggen.


Mønster: Gromjakka. Str 1,5 år
Garn: Sandes Merino
Pinner: 4 og 3,5
Info/detaljer: Her har jeg brukt mønsteralternativ 1 på hele jakka. Jeg har brukt 3 farger (turkis, lys brun og mørk grå). Ved 3 farger kan fargene tas med nedover slik at det blir færre tråder å feste. Jakka er strikket ovenfra og ned og frem og tilbake (hvis man ønsker, kan man strikke rundt med klippemasker).





søndag 24. juli 2016

Mønsteret på Gromjakka publisert

Etter mye arbeid og en veldig vellykket teststrikking, er mønsteret på Gromjakka nå publisert. Du finner det og bilder fra teststrikkingen her på Ravelry.







Helt siden jeg fikk sønnen min for 17 år siden, har det vært en drøm å designe fargerike klær til guttene. Det er så mye fint til jenter, men til gutter er utvalget lite og ofte kjedelig.
Gromjakka er et veldig fleksibelt design, det kan strikkes i mange farger eller få farger, og man kan velge ulike mønsteralternativer på hele eller deler av jakka. Den er også kjempefin som ensfarget.




Gromjakka passer like godt til både gutter og jenter egentlig, for som vi vet kan jentene bruke alt som guttene kan bruke, men ikke omvendt. Den kan også strikkes som tunika med strukturmønster på bærestykket, glattstrikk nede på bolen. Da er det fint med knapper bare på bærestykket. Se eksempel på dette på Ravelry siden for mønsteret.





Gå gjerne inn på Ravelry siden og se de flotte Gromjakkene som teststrikkerne har laget. Det er utrolig fasinerende å se hvor forskjellige jakkene ble. Alle er strikket ut fra samme oppskrift og med samme strukturmønster som basis, men de har fått velge fritt i garnalternativene, farger og mønsterkombinasjoner.

fredag 22. juli 2016

Gromjakka 1

Jeg holder på å ferdigstille et mønster på en barnejakke som jeg har jobbet med en stund. Jeg har kalt den Gromjakka og vi har nå hatt en veldig vellykket teststrikke-periode. 
Dette er den første Gromjakka jeg strikket, og må anses som en prototype siden fasongen ble litt lang og smal. 




Det er første gang jeg har hatt så bra utbytte av teststrikking. Det har vært mange bra tilbakemeldinger og veldig morsomt å se hvilke garn, farger og hvilke alternativer de har valgt å bruke. Dette er nemlig et mønster der strikkeren har mange alternativer, både når det gjelder antall farger, ulike mønsteralternativer og valget mellom strukturmønster og glattstrikk på de ulike plagg-delene.

Jakka er i raglan fasong, med forkortede rader på halskanten (valgfritt). Det strikkes et vevstrikk-mønster (slip-stich pattern) på hele eller deler av jakka slik at man bare strikker med en farge om gangen, selv om man velger et mønsteralternativ med flere farger. Mønsteret oppnås ved at man ikke strikker alle maskene på noen av omgangene, men løfter noen av maskene av. Da får man lange masker med forrige farge i den fargestipen man strikker på.



Mønsteralternativ 2 i ulike farger. 3 farger, Drops Cotton Merino

Mønster: Gromjakka. Str 1,5 år
Garn: Drops Cotton Merino
Pinner: 4 og 3,5
Info/detaljer: Her har jeg brukt mønsteralternativ 2 på bærestykket og ensfarget strukturmønster på resten av jakka. Det er 3 farger og det byttes farge for hver pinne. Jakka strikkes ovenfra og ned og frem og tilbake (hvis man ønsker, kan man strikke rundt med klippemasker).



Drops Cotton Merino fungerer veldig bra i dette strukturmønsteret synes jeg - "stoffet" ble lett, tynt og mykt og en fin sommervariant av jakka.

På ferie i Danmark.
Her strikkes det på et nytt Grom-plagg med samme strukturmønster.

fredag 8. juli 2016

BlomsterStev

Jeg begynte på denne kofta da jeg skulle på Koftefesten tidligere i vår og jeg trengte noe enkelt å strikke på. 
Jeg ble så fornøyd med kofta at jeg har laget mønster på den. Borden er tradisjonell og er en av flere border på en gammel kofte som heter Stev, derfor har jeg kalt denne kofta for BlomsterStev. 
Mønsteret har fått et helt nytt uttrykk i denne jakka, både på grunn av fasongen men også på grunn av tykkere garn. 





Jakka er strikket i Lettlopi og er A-linje formet. Jeg har brukt vevstrikk som kant på ermer og bol sammen med en heklet kant.
Den er strikket fra toppen og ned.

Mønsteret er laget med strikkefasthet 18 m pr 10 cm, men ved å bruke garn med en annen strikkefasthet (17 eller 19) får man andre mål og størrelser på kofta og vil få overvidde som ligger mellom de opprinnelige størrelsene. Derfor kan man si at mønsteret kommer i 11 størrelser.
Det er egen tabell for strikkefasthet 17, 19 og 20 som gjør det enkelt hvis du får en annen strikkefasthet eller ønsker å bruke et annet garn. Jeg har alltid en slik tabell på mine mønster og håper det kan være til hjelp for mange.





Mønsteret finner du på Ravelry eller under fanen mine Strikkemønstre.




mandag 4. juli 2016

Gromjakka med romper


I dag har jeg tatt bilder av en barnejakke jeg holder på å lage mønster på. Gromjakka har jeg kalt mønsteret og den er under teststrikking. Og det er så utrolig gøy å se de fine jakkene som teststrikkerne lager. Mye jobb med teststrikking, men veldig gøy og veldig nyttig. 

Dette stettet med en Gromjakke og en romper (Gull-ungen romper fra Klompelompe) skal jeg gi til lille Elias som blir 1 år på søndag. Gøy å være tante til en liten gutt :)
Settet er strikket i Drops Cotton Merino. Elsker det garnet, plaggene blir veldig myke og behagelige. Og så kan det vaskes på 40 grader. Absolutt en fordel til barneklær.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...