tirsdag 26. april 2016

Null Strev med Stev


Jeg er så heldig at jeg fikk delta på Koftefesten 2016 på Lindesnes Havhotell/Sjølingstad Uldvarefabrik. Der var det fokus på kofter fra fredag kveld til søndag ettermiddag, så det var midt i blinken :) Veldig gøy å treffe koftefolk jeg har "snakket" med på facebook og bloggere jeg har fulgt i flere år.

Jeg hadde valgt meg et enkelt strikketøy for å kunne strikke i bilen og under foredragene. Det er en emerald-grønn jakke strikket i Lett Lopi, med rundfelling og en enslig bord. Jeg har brukt en av bordene fra det gamle mønsteret Stev. Lett å strikke og absolutt ikke noe strev.



Kofta skal være lang og med A-linje fasong, så det gjenstår en del å strikke på lengda. Jeg har likevel startet på den ene armen. Jeg liker å strikke litt parallelt på bol og ermene for å kunne se hvordan resultatet blir.

Ellers er det konfirmasjonsforberedelser som står i fokus her hjemme, så det blir ikke noe særlig strikking for tida. Men et enkelt strikketøy på tykke pinner er greit å ha for å roe ned på kvelden.


lørdag 16. april 2016

Molderoser - ny kofte

Den nye kofta mi - Molderoser - har vært ferdig en stund. Jeg har brukt den flere ganger og er veldig fornøyd med den bortsett fra at knapphullene mine ble litt for vide denne gang. Jeg må prøve å sy de litt trangere.



Mønster: eget - Molderoser
Garn: Finull fra Rauma ullvare
Pinner: 2,5 og 3
Info/detaljer: Jakka er strikket ovenfra og ned med tre ulike rose-border. Finnes i kort og lang versjon. Dette er den lange versjonen og den er innsvingt i livet og videre over hoftene. Ermene er 3/4 lange. Bord med hullbønster i stedet for vrangbord på ermer og bol. Rillestrikket halskant og forkanter.

Knappene har jeg kjøpt på en god gammel garnbutikk i Molde - Aandahls Garn. Det er roseknapper i sølvfarget plast og de er virkelig fine.




Mønster ligger og venter på å bli gjort helt ferdig. Men nå er det konfirmasjonsforberedelser som blir prioritert, så mønsteret kommer ikke før i mai :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...