søndag 28. februar 2016

Molderoser - kofte og kjole




Deltar i en syalong i facebook-gruppa "Voksne sygale" med denne 50-talls inspirerte kjolen.




Jeg har latt meg inspirere av 50-talls kjoler med mye vidde i skjørtet, store lommer og markert midje. Se mer om min inspirasjon i dette innlegget




Jeg har hatt en veldig deilig syhelg hvor alt har klaffet og jeg har vært i flyt, en deilig følelse! Og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Jeg endret planer underveis, mye etter stoffene jeg har valgt. Kjolen ble ikke foret bl.a. og det er jeg glad for. Det var ikke nødvendig da stoffene er stødige, passe tykke og med god fall. Greit å kunne bruke kjolen på sommeren også.


Min første kjole med lommer :)
PS! Det kommer mer info om kofta Molderoser senere da jeg holder på med mønster på den.



lørdag 27. februar 2016

Strikke og sy - Kjole og kofte


Noen underveis-bilder fra kjole og jakke-produksjonen.

Nå koser jeg meg veldig! Jakka er ferdig strikket og montert, flere bilder kommer etterhvert. Mønster på kofta er underveis og den skal hete Molderoser. Kjolen er en 50-talls kjole som er mitt bidrag i en syalong som ender på mandag. Nå håper jeg resten av syingen går smuuth, så skal jeg nok bli ferdig :)

torsdag 11. februar 2016

Ny ungdoms-genser

Ny genser til datteren min. Strikket i Alpakka Silke og etter mønster fra Sandnes garn. Deilig garn og jeg håper genseren faller i smak og blir brukt mye :)



Mønster: Sandnesgarn hefte 1503, modell 11
Garn: Alpakka Ull fra Sandnesgarn
Pinner: 2,5 og 3
Info/detaljer: hullmønster på skuldrene. Ermene og bolen er strikke lengre enn i mønsteret.



lørdag 6. februar 2016

Leter etter syinspirasjon

Er det ikke typisk? Når du endelig har tid til å starte på et sy-prosjekt som har vært planlagt lenge og som du har lengtet etter å få tid til å begynne med, så har du full sy-sperre og mangler motivasjon og ork til å sette i gang.

Det er en 50-talls inspirert kjole jeg skal sy, les mer om planene mine i dette innlegget. Jeg skal delta i en syalong i facebook-gruppa Voksne Sygale og har derfor litt tidspress på meg også, og det er liksom denne helgen jeg har tid...

I dag har jeg fått kjøpt for-stoff i det minste, bomulls viskose og stoffene er vasket og klare. Jeg må få tegnet mønster til ny overdel etter planen, men vurderer nå sterkt å bruke en av de jeg har brukt tidligere :)

For å finne motivasjon, har jeg kikket på bilder av 50-talls-kjoler - igjen.



Jeg har planlagt en fasong som ligner på den på det første mønsteret, men uten kraven. Jeg skal bruke to stoffer, så det er viktig å ha litt detaljer, slik at jeg kan bytte på å bruke de to stoffene og kombinere de. Og jeg vil prøve meg på slike store lommer med nedbrettet klaff.

Håper på en veldig produktiv og kreativ dag i morgen :)


onsdag 3. februar 2016

Lue-tid

Det er lue-tid og jeg har strikket en ny lue til Josefine. Den har hun bestilt selv etter å ha sett i et hefte fra Sandnesgarn. Og den er i samme farge som fingervantene jeg har strikket til henne.



Mønster: Sandnesgarn hefte luer, temahefte 1520, lue nr 6
Garn: Alpakka Ull fra Sandnesgarn
Pinner: 4,5 og 5
Info/detaljer: vrangborden på lua skal brettes dobbel utover

Det er ikke så lett å få tatt et normalt bilde av tenåringen, jeg fikk bare lov å vise bilde av lua bakfra. Men hun var fornøyd med lua, så da er mora også fornøyd :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...