torsdag 31. desember 2015

Tilbakeblikk 2015 og Godt nyttår


Dette er mønstrene jeg har gitt ut i 2015 og jeg er veldig fornøyd med mottakelsen de har fått. Det er alltid gøy å se når noen strikker en modell jeg har laget mønster på. 

Ønsker dere alle Godt nyttår!!!




søndag 27. desember 2015

Julepresang-strikking ala 2015

Her er noen av julepresangene jeg strikket til jul i år



Russesokker med Kari Traa lignende mønster har jeg fått litt dilla på å strikke. De er ganske kjappe å strikke og så er det så gøy å prøve ut ulike fargekombinasjoner. Og så har de faktisk god fasong og passform.

Tovede Marius votter er vel den store gave-strikke-dillen denne julen. Jeg strikket tre par rett før julefeiringen startet. Kjappe å strikke og fine presanger å gi bort. Fasongen er også veldig god på. De er smal i fasongen og veldig lette, myke og gode.

Har også strikket en dress i str 64/74 cm til lille Elias som jeg er tante til. Mønster fra Drops, rillestrikket i dobbelt garn. Gøy å se at den passet perfekt :)

fredag 25. desember 2015

Romjuls-sysler

På julaften, da jeg endelig var ferdig med alle presangene, fant jeg frem en stor stabel med bøker om lappeteknikk. En av romjuls-syslene mine er å bestemme meg for hvilket teppe jeg vil sy av pappa's gamle skjorter. Det skal være noe enkelt og gjennomførbart.



I dag har jeg sneket meg opp før alle andre (ikke noe uvanlig egentlig) og kikket i alle disse bøkene og surfet på nettet. Jeg har laget meg en tavle på Pinterest med de ideene som er mest aktuelle. Jeg håper å få utnyttet skjortene maksimalt og ønsker å lage tepper til flere i familien. Men vanskelig å se for seg helt hvordan dette blir og hvor mye jeg har stoff til. Men jeg må bare få begynt. Nå har jeg funnet fram skjortene og saksen :-)




Ååå, det er så gøy å ha fri og ha god tid til å starte på nye prosjekter. God romjul til dere alle :)

torsdag 24. desember 2015

Siste presang denne julen

Sitter her på julaften formiddag og strikker ferdig tommelen på en Marius vott som skal toves. Har strikket noen av disse populære vottene i år jeg også. De er raske å strikke og fine presanger. Men må innrømme at Marius mønsteret er ikke min favoritt, men skjønner jo at resten av Norges befolkning elsker det. Så håper noen blir glad for disse vottene.

Snart skal de inn i maskinen :-)



Jeg ønsker dere alle en riktig god jul :-)

torsdag 10. desember 2015

Russesokker


Det nærmer seg jul og det er kjekt med litt småstrikk (les julepresanger)

Jeg har strikket noen par med russesokker, dessverre har jeg ikke tatt bilde av alle. Synes de er så fine og det er gøy å strikke i ulike fargekombinasjoner. Jeg har planer om å strikke til meg selv også, de skal være rød og rosa :)

Jeg bruker garnet Sterk. Sokkene blir utrolig myke og det er lett å strikke jevnt i dette garnet. Strek er forsterket med nylon slik at sokkene ikke blir utslitt med en gang, og det finnes i mange herlige farger. Jeg har brukt denne gratis oppskriften, men byttet ut diagrammet med et stjernediagram som ligner på mønsteret på Kari Traa ull-undertøyet.

Dette er gøy strikk. Men bare ett tips: Når hælen skal strikkes, så tar man opp masker på begge sider av tråden som er strikket inn. Da er det lurt å strikke noen omganger på hælen før man tar ut tråden, for på den ene siden blir det litt merkelig og det er ikke lurt å henge seg for mye opp i dette... Bare strikk noen omganger før tråden tas ut så går det helt fint :)

Disse skal få en heklet kant øverst så det ikke ruller seg ned...

peiskos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...