onsdag 30. september 2015

Kos med montering

Koser meg med montering av ny Minibragd-kofte :)
Deilig å ta det med en gang og ikke utsette monteringsjobben 
- da blir det koselig!

lørdag 26. september 2015

Ny VinterVarm

Det er ikke så mye datteren min på 14 vil ha av hjemmestrikkede plagg. I fjord fikk hun en genser som har vært veldig populær og som hun har brukt mye. Det er VinterVarm strikket i Alpakka yak og Drops Air. Nå strikker jeg den på nytt i en størrelse større. 


Gøy genser å strikke på, men det er et slikt ved-siden-av-prosjekt som ikke er høyest på prioriteringslista. Derfor tar det litt tid å få den ferdig. Nå har jeg kommet til der jeg skal dele av til ermer og bol og da går det litt raskere siden det skal strikkes rundt og ermene er helt ensfarget :)

Håper å få den ferdig til kulda setter inn :)

tirsdag 22. september 2015

Minibragd i høstfarger

Da er jeg godt i gang med mønster på Minibragd. Storebror/storesøster-kofta til Mikrobragd og barnekofta til Blomsterbragd...





Denne gang har jeg startet med mønster til genser, men mønster på jakke er også på gang. 
Har valgt tynt garn med strikkefasthet 27 masker på 10 cm fordi jeg tenker at det er en fin tykkelse til å ha under jakker til vinteren og tynt nok til å kunne brukes hele året. Og så har jeg valgt noen skikkelige høstfarger.


Mønster: Minibragd
Str: 6 år
Garn: Silja, Sisu og Sandnes Mini Alpakka.
Pinner: 2,5 og 3
Info/detaljer: Strikket ovenfra og ned. Rundfelling. Vridd vrangbord på bol, ermer og halskant. Med stjerner i hovedborden.


Jeg holder nå på å strikke på jakka, og er veldig spent på resultatet :) Men den strikkes nedefra og opp. Så får vi se om mønsteret blir nedefra eller ovenfra eller begge deler...

søndag 13. september 2015

Mikrobragd nr 3




Endelig har jeg tid til å legge ut bilder av den siste Mikrobragd-kofta jeg har strikket. Den er strikket i størrelse to år og i baby ull fra Dale garn. Ble veldig fornøyd med fargene på denne. 

De to Mikrobragd-koftene jeg har skrevet om i egne blogg-innlegg tidligere, har hatt stjerne i hovedborden, mens denne har blomster. Det er med andre ord valgfritt motiv i hovedborden :)



Mønster: Mikrobragd
Str: 2 år
Garn: Dale Baby ull.
Pinner: 2,5 og 3
Info/detaljer: Strikket nedefra og opp. Rundfelling. Vridd vrangbord på bol, ermer og halskant. Forkanter i perlestrikk. Bånd over sårkantene. Med blomster i hovedborden.


Link til mønsteret finner du under fanen "Mine mønstre" her i bloggen eller på Ravelry.



fredag 11. september 2015

Pakker til Strikkedager på Sjølingstad Uldvarefabrik



Gleder meg til årets strikke-event på Sjølingstad Uldvarefabrik ved Mandal. Det er strikkelørdag i morgen med ulike foredrag og med strikkere som kommer fra fjern og nær. Det er også butikker og boder der man kan få sikret seg (enda) mer garn. Gleder meg blant annet til å se garn fra Hillesvåg, det er jo ikke så lett å få tak i her på Sørlandet uten å bestille på nett og det er jo gildest å få tatt på garnet egenhendig og studert nyansene :)

Det er utstilling av mønsterstrikkede plagg og jeg pakker med meg noe av det jeg har strikket og designet det siste året :)

tirsdag 1. september 2015

Sommertopp


Må jo vise bilde av sommertoppen som jeg ble ferdig med her på sensommeren. Det er ikke alt som går så raskt akkurat. Jeg begynte på denne i fjord sommer og planen var å bli ferdig med den tidlig på våren slik at jeg kunne bruke den i sommer. Men andre prosjekter ble prioritert... Men bedre sent enn aldri, nå er den ferdig. Får finne meg en strikkejakke som jeg kan ha over slik at jeg kan bruke den litt utover høsten :)

Toppen er strikket i Mandarin petit og mønster fra et av fjordårets Sandnes hefter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...