torsdag 27. august 2015

Blomsterbragd - Nytt mønster

Nå har jeg lagt mønsteret på Blomsterbragd ut til salgs her på bloggen (under fanen Mine Strikkemønstre) og på Ravelry.




Kofte i 50-talls stil med rundt bærestykke. Bordene er inspirert av gamle vevde krokbragdmønstre, strikket i friske farger. Kofta rekker til midja og ermene kan strikkes ¾-lange eller lange med litt puff nederst på ermet og med vrangbord. Kofta har ikke vanlig knappestolpe men belegg på innsiden. Den strikkes fra toppen og ned.
Størrelse: 36, 38, 40/42, 44, 46/48, 50, 52, 54 
som tilsvarer overvidde på plagget: 89,96, 100, 106, 113, 125, 132, 136 cm
Kofta er strikket i tynn alpakka fra Drops, Sandnesgarn og Rauma og strikkefastheten i mønsteret er 28 masker pr 10 cm.
Alternativt garn: Hverdags fra Du store alpakka, Tynn alpakka fra Du store alpakka, Mini Duett fra Sandnesgarn, Lille Lerke fra Dalegarn.


Alltid spennende å komme med nytt mønster, håper det blir godt mottatt :)




søndag 23. august 2015

Gjøre ferdig blues

Jeg er inne i en litt kjedelig "gjøre ferdig periode" der jeg prøver å fokusere på prosjekter som har ligget litt lenge og som har blitt oversett en god stund. Jeg prøver å bli ferdig med de fleste av de, så jeg kan gå videre med nye spennende prosjekter uten å måtte ha dårlig samvittighet.

Her er prosjektene jeg jobber med:

Gjøre ferdig Mikrobragdkofte nr 3. Nå mangler det bare bånd på innsiden av knappestolpen.




Gjøre ferdig sommertopp som jeg begynte på i fjord sommer og som skulle ha blitt ferdig på våren etter planen, slik at jeg kunne bruke den i sommer...


Gjøre ferdig "strikke-på-innimellom"-kofta mi. Bare ermene, stolper og krave igjen nå.


Komme litt videre på All-star teppet mitt. Det er så lenge mellom hver gang jeg hekler på dette teppet at jeg glemmer hvordan jeg gjorde det. Må prøve å ha litt mer kontinuitet i det, og det er i grunn veldig gøy å lage. 


Sist, men ikke minst, gjøre ferdig mønsteret på sommerkofta mi, Blomsterbragd. Det er gøy, men tar så utrolig lang tid... Og nå kjenner jeg at jeg begynner å bli litt utålmodig etter å komme videre med nye prosjekter.


fredag 21. august 2015

Mikrobragd nr 2




Her har jeg valgt å bruke den herlige nyansen av støvet orange som finnes i Sandnes Lanett, sammen med muldvarp-brun og to blå-farger.

Mønster: Mikrobragd
Str: 6 mnd
Garn: Sandnes Lanett Baby ull.
Pinner: 2,5 og 3
Info/detaljer: Strikket nedefra og opp. Rundfelling. Vridd vrangbord på bol, ermer og halskant. Forkanter i perlestrikk. Bånd over sårkantene.


Her har jeg endret på fellingene på rundfellingen slik at jeg ble fornøyd. Men måtte bare strikke en Mikrobragd til i jentefarger, for å teste ut mønsteret i størrelse 2 år. Den holder jeg på å montere nå, men det kommer bilder av den når den er ferdig :)



tirsdag 18. august 2015

Mikrobragd nr 1

Det blir mye snakk om Mikrobragd-koftene om dagen... Håper dere ikke går lei...
Her er den første Mikrobragden jeg strikket og kan vel anses som en prototype.



Under montering
Fløyels-kantbånd over sårkanten
Mønster: Mikrobragd
Str: 6 mnd
Garn: Gjestal Baby ull bortsett fra den grønne som er Dale baby ull.
Pinner: 2,5 og 3
Info/detaljer: Strikket nedefra og opp. Rundfelling. Vridd vrangbord på bol, ermer og halskant. Forkanter i perlestrikk. Bånd over sårkantene.




Mer info om mønsteret her.

Jeg var ikke helt fornøyd med den første fellingen på rundfellingen, det var egentlig derfor jeg strikket enda en i samme størrelse, men det kommer eget innlegg om den en annen dag :)

fredag 14. august 2015

Nytt mønster - Mikrobragd

Og der var mønsteret på babykofta Mikrobragd lagret i Ravelry :)





Mikrobragd er en kofte til de aller minste der gamle mønsterborder brukes på en ny måte. Den er inspirert av gamle tradisjonelle krokbragdmønster fra vevde tepper og gamle stjerneborder og blomsterborder. Den strikkes nedefra og opp og har bærestykke med rundfelling.
Du får tre fargealternativer og du kan velge mellom to alternative hovedborder, en med blomster og en med stjerner. Mønsteret strikkes med 6 eller 5 farger, men kan enkelt endres til å bruke færre farger hvis ønskelig.
Bare kofte (jakke) er beskrevet i mønsteret, men Mikrobragd kan enkelt strikkes som genser ved å felle en ekstra maske ved hver felling og ha en maske mindre ved hver mønsterbord. Da vil alle bordene gå kontinuerlig rundt. Start omgangen bak ved høyre skulder. Og pass på å ikke felle av maskene i halsen for stramt.
Strikkefasthet: 31 m pr 10 cm 
Det er med en hjelpetabell for de som ønsker å bruke en annen strikkefasthet. 
Finnes i str: 3 mnd, 6 mnd, 9 mnd, 1 år, 2 år 
som tilsvarer overvidde: 52, 55, 59, 64, 66 cm
Mønsteret kan kjøpes på Ravelry her eller under fanen "Mine mønstre" øverst på siden.

torsdag 13. august 2015

Mikrobragd - mønster snart klar for publisering



Skal ikke legge skjul på at dette prosjektet med babykofta Mikrobragd har vært mye arbeid, vet faktisk ikke om jeg har lagt ned så mye arbeid i ett mønster før... Jeg har laget flere mulige rundfellinger og teststrikket noen av de til jeg kom frem til en jeg var fornøyd med. 

Her er to av de som jeg gjorde ferdig på ferietur i Danmark. 
Begge er ett halv år størrelse og er strikket i babyull fra Dale, Gjestal og Sandnes. 

Nå er målet å få mønsteret ferdig og ut i offentlighetens lys i løpet av helga :)

søndag 2. august 2015

Jeg jobber i det små

med en kofte til de minste...


Det går kjapt å strikke en liten baby-kofte, men monteringen tar jammen sin tid...

Nå syr jeg fine fløyels-bånd på innsiden av sår-kanten, 
innimellom pakking til ferietur. Syr parallelt med to nåler, så har jeg full kontroll på at det blir bra. Men må ha de ekstra sterke brillene på...


Jeg har mønsteret på denne baby-kofta nesten klart, men må bare strikke koftene ferdig, montere de og ta bilder. Jeg strikker i tre farger og det er tre farge-alternativer i mønsteret. Målet er å bli ferdig i løpet av ferien. 


Vi reiser til farmors hus i Mols i Danmark - det skal bli deilig å komme dit igjen :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...