fredag 27. februar 2015

Lilje - Vinterferiestrikk


Strikker den nye kofta mi - Lilje - i Drops Cotton Merino. Det er utrolig deilig garn å strikke med og veldig behagelig på. 
Strikker denne nedefra og opp fordi den skal ha lus og for å prøve hvordan det er å snu mønsteret. Må si at det er veldig mye tyngre når man kommer opp til rundfellingen enn når man strikker fra halsen og ned. Sitter nå og baler med et stort tungt arbeid og strikker rundfelling og synes det er såå mye bedre å strikke andre veien...

søndag 22. februar 2015

Sneak peek Lilje

For et par år siden strikket jeg min første 50-talls inspirerte kofte. Den kan du se mer om her.
Mange har spurt om jeg kunne lage mønster på den og det holder jeg på med nå. Jeg har endret en del på diagrammet og litt på fasongen. Den første ble for smal i halsen, kan fint brukes men greit å kunne kneppe den igjen også :)



Jeg har valgt farger etter en kjole jeg trenger jakke til, den kan du lese mer om i dette innlegget.


Nå er det vinterferie og det er jo deilig, skal nytes med familie, strikking og kanskje litt garnshopping (i alle fall garn-kikking) i Moldes tre fine garnbutikker :)

søndag 15. februar 2015

Knapper til begjær

Jeg har denne uken handlet en del tinnknapper. Jeg var på jakt etter de perfekte knappene til en kofte jeg holder på med.
Jeg hadde finnet drømmeknappen hos Tinn-Per, men nettbutikken deres er for tiden stengt så det var ikke mulig å handle der...
Heldigvis fant jeg de samme knappene hos Pinsvin Design og lykken var stor. De hadde også nedsatt pris på mange av de andre tinnknappene så da måtte jeg sikre meg noen til framtidige prosjekter. 



Det ble også handlet noen knapper i Grimstad hos Meretes Atelier og på Husflidstua. Så nå har jeg et vel-assosiert utvalg av tinnknapper. Oooo lykke :)

tirsdag 10. februar 2015

Rød kofte fra Hamar - publisert

Endelig er dagen kommet for å publisere mønsteret på Rød Kofte fra Hamar, et mønster jeg har rekonstruert etter en gammel kofte jeg kjøpte i Oslo før jul.





Mønsteret er i 10 størrelser og måtte teststrikkes pga store endringer i konstruksjon i forhold til mønster jeg tidligere har laget, f.eks Grønn kofte. Derfor har det tatt en god stund å få ferdig mønsteret, men nå er det her - Jippi !

Kofta er strikket med rundt bærestykke og er strikket fra halsen og ned. Kofta er kort og skrår ned mot midjen (valgfritt i mønsteret). Vide ermer med litt puff nederst. Skikkelig 50-talls-kofte.
Mønsteret baserer seg på en strikkefasthet på 26 m pr 10 cm, men har en tabell over overvidde hvis en annen strikkefasthet brukes.
Garnforslag er Finull, Tove, Pt2, Hverdags eller Tumi.

Her er link til min butikk på Ravelry.
Du kan kjøpe mønsteret her fra bloggen, selv om du ikke har bruker på Ravelry:

fredag 6. februar 2015

Turkis morro

Det er så morsomt å finne fram garn fra garnlageret og leke litt med farger og nyanser. 
Her har jeg funnet fram garn med strikkefasthet 26-27 masker pr 10 cm. Det er garn som Silja, Sisu, Sandnes Mini Alpakka, Inca, Gjestal Strikk for livet, Hverdags, Drops Alpakka... 14 nyanser av turkis og sjø-grønn. Kan ha mye morro med det :)



Det skal bli en kofte - hvis jeg velger å fortsette på prosjektet da, vi får se :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...