søndag 30. november 2014

vinterVarm på Ravelry

Da har jeg fått laget mønster på vinterVarm. Mye arbeid, men det har også vært koselig og lærerikt. Har først laget et utkast til mønster og deretter strikket på en ny genser og oppdatert mønsteret etterhvert.



Mønsterdiagrammet er jo som tidligere nevnt fra dette gamle mønsteret. Det er vel det man kaller redesign :)

Mønsterbeskrivelse: Eget - vinterVarm. Strikket fra toppen og ned. Overdelen er strikket frem og tilbake, men under erme-hullene er den strikket rundt. Det er strikket forhøyning bak i nakken ved å bruke forkortede pinner. Genseren har A-linje fasong og båt-hals.
Garn: Baby alpaca yak og Drops Air
Pinner: 4,5 og 5



Genseren er slett ikke ferdig ennå, det gjenstår en arm og nederst på bolen. Det er en skikkelig kosegenser (og røyter deretter...), men garnet er fantastisk. Mykt og pusete og godt å strikke med. Det passer fint til mønsterstrikk da resultatet blir jevnt og fint og det er ikke så pusete at mønsteret forsvinner. Ikke blir den særlig tykk heller. Selv om det er samme strikkefasthet som Nepal, blir resultatet mye tynnere.

Genseren er strikket på pinne 5 og det er ganske mange garnsorter som kan brukes: Dale Cotinga, Puno fra Rauma, Sandnes Alpakka Ull, Sandnes Kashmir Alpakka, Sandnes Soft alpakka, Viking Eco alpakka, Viking Eco Ull, Cataluna fra CeWeC, Drops Air, Drops Big Merino, Drops Big Fabel, Drops Alaska, Lett Lopi.
I tillegg er det en rekke kombinasjoner av en tråd kid-silk og en tråd tynn ull som er glimrende til denne genseren:
En tråd Plum + en tråd Finull/PT2, e
n tråd Plum + en tråd babyull/Lanett/Silja/Sisu/Tynn alpakka/Sandnes mini-alpakka/Drops alpakka.


Du kan kjøpe mønsteret ved å bruke denne knappen (trenger ikke å være medlem av Ravelry):



onsdag 26. november 2014

Strikkekos

Prøver meg på en kosegenser i samme mønster som vinterVarm. Denne er strikket i grå og hvit og jeg håper datteren min på 13 vil ha den når hun ser hvor deilig den blir :)



fredag 21. november 2014

VinterVarm på tur

Denne genseren skal helt sikkert holde meg varm i hele desember (og ellers i vinter også selvfølgelig). Jeg er en frysepinn, så det er bra den er tykk og god :)





Genseren er strikket i Nepal fra Drops, et garn som er veldig deilig å strikke av og mykt og godt. Jeg har brukt mønster-diagrammet fra en gammel strikkeoppskrift, men laget oppskriften/beskrivelsen på selve genseren helt fra "scratch". Siden ermene er ensfargede og jeg ikke ønsket å "ta med" garnet over de ensfargede partiene, er overdelen strikket frem og tilbake. Men under erme-hullene er bolen strikket rundt. Den er strikket fra toppen og ned.



Mønsterbeskrivelse: Eget. Strikket fra toppen og ned. Overdelen er strikket frem og tilbake, men under erme-hullene er den strikket rundt. Det er strikket forhøyning bak i nakken ved å bruke forkortede pinner. Genseren har A-linje fasong.
Garn: Drops Nepal
Pinner: 4,5 og 5





onsdag 19. november 2014

VinterVarm


En liten snekpeek på min nye genser som jeg håper å bli ferdig med snart :)

Den strikkes i Drops Nepal på pinne 5. Da skulle man jo tro det gikk rasende fort, og det har det gjort på armene, men ikke på resten av genseren...
Som du kanskje ser så har jeg markør i midten av hver rapport, da er det litt enklere å orientere seg og vite hvor man er i mønsteret synes jeg.

Gleder meg til denne genseren skal varme meg, for jeg fryser så veldig for tida. Og det er gøy å strikke når man gleder seg til å bruke plagget, ikke sant?

søndag 9. november 2014

Stjerneruter 250

Nytt prosjekt på pinnene. Og denne gang har jeg fått tatt i bruk noe garn fra lageret som jeg ikke trodde jeg ville få bruk for. Så det er jeg veldig fornøyd med.

Mønsteret er gammelt - Stjerneruter 250. 
Nydelig, klassisk mønster med litt nostalgisk julepreg synes jeg :)
Dette blir i alle fall ganske julete. Denne skal jeg rekke å ha klar i god tid før jul, man skal jo rekke å bruke det også, ikke sant?





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...